Okategoriserade

Europa står inför omvälvande förändringar och vi är bara i början av denna fas

Stora omvälvande förändringar pågång i Europa och Storbritanien får en Kung på tronen

Nu är det många omvälvande saker på gång ute i världen och i Sverige så står vi inför valet nu på söndag. Drottning Elisabeth II har lämnat jordelivet efter 70 år på tronen och Storbritannien går in i sorg. Kung Charles III tar över och nationalsångens text ändras till God save the King. Men drottningen han med att installera den nya premiärministern Liz Truss i tisdags innan hon lämnade världen och sin familj.

Det vi har framför oss nu i Europa kommer påverka oss stort i nutid och många år framåt där livet och vår tillvaro kommer aldrig bli detsamma. En resa med stora förändringar där vissa kommer gå väldigt snabbt och vissa kommer att bli början till ändringar som vi idag har svårt att ta in. Jag tänker då på många områden inom vår tillvaro här på planet jorden.

Är förändringar negativa eller positiva? Jag tycker att förändringar är ett måste för vi behöver komma vidare och skapa nya förutsättningar. Där det kan vara svårt ibland att släppa det som varit för att komma vidare. Det kan vara skrämmande att stå inför stora förändringar men vi måste utvecklas och gå vidare även om vi kommer förmodligen att ta fel beslut ibland. För vem är felfri? Ingen är felfri och det är starka krafter på gång ute i världen just nu. Både politiskt och vår moderjord kommer ge oss utmaningar där vi påverkar utveklingen men evolutionen är i ständig förändring inget är statiskt.

Putins drag 24 februari i år 2022 var startskotten till stora förändringar där Coronan ligger som en våt filt över mänskligheten ekonomiskt. Ekonomin dippade först av detta virus och sedan Putins val att gå in i Ukraina där Europa väljer att göra det svårt för Ryssland ekonomiskt. Men att skapa denna svåra situation för många människor som är beroende av Rysslands råvaror. Är det ett rätt val?

Självklart att supporta Ukraina men till vilket pris? Vi har förmodligen gått i Putins fälla för jag tror han har högre planer än att bara försöka ta in landet Ukraina. Svåra ekonomiska situationer för folket skapar missnöje, oroligheter och utanförskap som gör att kriminalitet ökar.. Människors starkaste instinkt är överlevnad och för många till vilket pris som helst.

Frågan är bara vad han vill i slutändan? Vilka ligger egentligen bakom denna situation som vi står inför nu och in i framtiden? Det är starka krafter bakom denna situation och den är välplanerad…