Okategoriserade

De starka känslorna som avund, girighet och rädslor driver oss att ta dåliga beslut i livet

Helg och ytterligare en vecka går till historien där många händelser lämnar djupa spår i vårt land och i världen. Nästa vecka så blir det höstmånad och sommaren är över för denna gång och många även inkluderat mig tycker nog att det ska bli skönt med svalare väder.

Vem äger rätten att skada och hota andra där många flera drabbas än bara de just specifika offren

Det är sorgligt och frustrerande med alla dödsskjutningar som pågår öppet på våra gator och hoten mot politikerna. Vem äger rätten att hota en annan person för att de har en annan åsikt om något. Alla har rätt att tycka som de vill men att hota och skada någon annan för att de inte har samma åsikt. Det är inte acceptabelt. Vad säger att just din åsikt är den rätta???

Vem har facit i handen? Ingen… finns det okontrollerad ondska i världen?

Vi lever under samma himmel och på en planet som ger oss möjlighet att överleva på. Varför ska vi mäta oss med varandra och skapa massa ondska och elände för andra. Vi är en mänsklig ras på planeten jorden och vi ser olika ut för den bästa möjligheten för överlevnad som evolutionen skapat. Under vår korta tid här mätt mot jordens tillvaro så har vi skapat kulturer och religioner för att överleva och få någon typ av ordning på folket. Men att vända dessa saker mot varandra bara för att få bråka är en låg nivå.

Det som driver oss människor är många gånger avund, girighet, rädslor och att inte få känna en gemenskap med andra. Vi är ”flockdjur” och behöver en tillhörighet till en grupp för bättre överlevnad och en del gånger kan det bli destruktiva grupperingar, tyvärr…

Vi kommer fortsätta att drivas av dessa saker och jag undrar hur det kommer att sluta. En del saker vet jag redan för min förmåga att se in i framtiden. Den är inte så rolig att ha när jag vet saker och skulle vilja förmedla vissa saker men till vem???