Okategoriserade

Den viktigaste frågan för mig inför valet är miljöfrågan

Alla partier pratar om miljön men vilka har egentligen fattat de riktiga farorna för mänskligheten

Nu var det ett tag sedan jag skrev något men idag så blir det lite funderingar och prat om valet som har smygstartat med förtidsröstning. Jag kommer använda mig av den möjligheten för jag vet inte om jag kan eller vill gå den 11 september.


Jag tror mig veta vad jag ska rösta på men det är många frågor och heta debatter om alla saker som behöver ändras och styras upp. Många frågor tycker de flesta partierna lika om men vilka kommer hålla sina löften och driva igenom förändringar som verkligen behöver göras.  De globala är miljöfrågan som måste tittas närmare på än bara koldioxidutsläppen. Vi gör sådana skador i miljön på grund av vår girighet och att slippa anstränga oss. Allt ska vara så lätt att göra men då på bekostnad av vår natur.

Tänk på allt du gör under en dag och använder i ditt dagliga liv. Hur allt har producerats, vilka ämnen och vart i världen. Det blir många transporter fram och tillbaka i vissa fall och de använder sig av flyg, båt, tåg och via vägar.

En av de största miljöbovarna är modeindustrin och då tänker många… Men vad då? Klädesplagg tillverkade i bomull som man kan tycka är väl bra.. För att producera bomull som är en växtplanta behövs mycket vatten. Där bomullen produceras så blir det stora naturförändringar när vattnet sjunker osv.. Det finns mycket att läsa om det på internet samt en dokumentär som jag nu inte kommer ihåg namnet på som tog just upp om hur modeindustrin påverkan vår natur och framtid.

Sedan vid tillverkning av kläder går det åt mycket vatten som när jeans ska se urtvättade ut samt vid färgning. Där de i vissa länder släpper ut avfallsprodukten från tillverkningen rakt ut i vattendrag. Många ämnen är giftiga vid färgning och när de tillverkar tyger som ska vara vattenavstötande osv….

Det finns klädkyrkogårdar i Sydamerika dit de tar kläder som inte blir sålda och gräver ned. De ville använda det till andra saker men plaggen hade för höga nivåer av gifter för att vara hälsosamt. Dessa kläder sätter vi på oss och bär emot våran hud, suck..

Jag har skrivit om dessa frågor tidigare och det finns så mycket att säga om många saker och det är viktigt att mänskligheten blir medvetna om alla saker som påverkar oss. Om vi inte förändrar vårt leverne så kommer mänskligheten gå under innan den stora klimatförändringen globalt gör det…