Okategoriserade

Corona var inte nog utan krig också som förändrar vårt liv i Europa

Hur mycket påverkar kriget oss? Vi får ta ett stort historiskt beslut som kommer förändra mycket i vårt land i framtiden

Idag är det sista dagen i maj och sommaren står inför vår dörr och jag undrar vad kommer hända denna sommar och livet framöver?

Det är oroligt i Europa med många frågetecken på vad som kommer att bli med alla svårigheter vi står inför som bland annat de högre priserna på allt. Värst är att matpriserna stiger för det är detta konto som de flesta drar ned på med dåligt resultat för barn som växer upp samt pensionärerna som redan har det tufft. Jag själv bland annat för pensionen är inte hög. Min hyreskostnad gick upp nu också, suck

Vi drar ned även på andra kostnader som påverkar företag som måste då säga upp anställda och på det sättet drabbas vi ännu mera. Länder skänker miljarder till Ukraina och jag undrar vilken budget tar de från i det landet? Det är tragiskt med kriget och allt som händer men genom att EU gör sanktioner mot Ryssland så drabbas även de som har det redan svårt. På flera platser i världen..

Med det så blir det mera utanförskap och kriminalitet för det följer alltid med när det blir svårare tider för folket.

Ryssland har så stor påverkan i exportfrågan för de står för många produkter som vi är beroende av. Hur kommer allt att sluta? Det värsta i det hela är alla som dör för detta meningslösa krig eller flyr för att undkomma kriget. Men som vanligt så är det de fattigaste i landet som blir kvar eller de som brinner för sitt land och vill inte lämna det.

När kriget är över.. hur många av alla miljoner som flytt kommer flytta tillbaka? Det blir säkert männen som kommer efter till landet kvinnan hamnat i med barnen. Om de överlevt fasorna i detta tragiska krig.

PUTIN du har ett stort ansvar på dina axlar och att du får denna möjlighet att förstöra för så många människor i världen är katastrof. Varför kan ingen stoppa honom? Någon inom hans egna runt omkring honom kan väl se till på något sätt att stoppa honom…

En sak i alla fall är att han blivit en hatad man av många. Hur kan han titta sig själv i spegeln utan skämmas över sitt val han gjorde den 24 februari. Om han nu står helt själv i denna fråga? Jag skrev igår om en annan tanke och om den är en trolig sak så är det ännu värre..

Snart så har vi NATO i vårt land och vi kommer se aktiviteter från andra NATO länder i vårt land när de installerar sig. USA kommer nog ta hit många soldater för att lära upp våra militärer. Vi har redan samarbetat men nu blir det på en högre nivå när de kan fullt ut agera med allt.

Hur kommer allt att bli? Jag tar en dag i taget och kommer njuta av sommaren. Just nu så måste jag ta min medicin 🙁 slutade och blödningen kom igång direkt så det är bara att fortsätta. Blir så seg och trött av dem för blodet blir mera trögflytande och med det risk för blodproppar. Igår när jag gick min andra promenad så hög det till i hjärttrakten och fick efter det en smärta som strålade ut mot min vänstra axel.

Ja ja orkar inte bry mig längre utan liksom gillar bara läget och låter allt bero. Ta hand om er och njut av varje dag och då även av de små stunderna i livet som vi många gånger bara tar för givet ska finnas där.