Okategoriserade

Häda inte utan låt alla få ha sin tro men lämna plats för mänskliga rättigheter och värdighet i att vara människa

Varför häda andras tro och skapa oreda och bygga upp hat mellan folkgrupper?

Då var påsken över för denna gång och det blev god mat men inget godis. En kaka till kaffet.. OK en kaka varje gång till fikat varje dag.. hmmm

Dansken Rasmus Paludan vad är ditt uppsåt med dina handlingar?

Det har hänt en del sedan jag skrev sist ute i världen och Sverige. En sak som jag blev upprörd över som säkert många andra av olika anledningar. Det är dansken som kommer hit till vårt land för att skapa oreda och bygga på hat mot muslimer. Varför komma hit? Gör det i ditt eget land.. Varför godkände polisen dessa demonstrationer? De vet vad som kan hända men ändå så blev det kaos och dåligt utfört. Tack och lov så finns det poliser som går ut och talar om hur dåligt förberedda de var inför dessa dagar.

Vad håller rättsväsendet på med? Vad vill de uppnå och skapa? Först godkänna och sedan inte ha tillräckligt med resurser och kunskap om liknande våld och förödelse.

Tyvärr så blir det inte helt uppenbart vad han verkligen är ute efter bland alla muslimer utan de drar på för fullt ös och går i hans fälla. Vad blev resultatet av det hela? Mera hat och frustration och fientliga känslor mot en folkgrupp som har Islam som sin tro. De som agerade med våld mot rättsväsendet med stenkastning och hotfullt beteende osv borde rannsaka sig själva. Tror de att Gud vill att de ska bete sig så? De behöver nog sätta sig i skolbänken och lära sig vad Koranen säger och inte bara plocka ut vissa ordval som kan stämma in så de kan agera efter sin egna känsla och val. Allt handlar om tolkningsfrågor och det gäller alla heliga texter….

Tänker efter om hur kristna skulle reagera om en muslimsk man åkte runt i ett kristet land och brände bibeln. Vad skulle hända? Eller om Torah de judiska texterna skulle brännas? Vad hände då? En stor fråga men så klart skulle det bli reaktioner och till och med ordval som hets mot folkgrupp osv..

Lämna respekt för andras tro men lyft upp det viktiga ämnet mänskliga rättigheter

Jag tycker att man ska lämna respekt mot andras tro och inte häda någons heliga texter med att elda eller göra något annat nedlåtande med dem. Demonstrationer om mänskliga rättigheter och ifrågasätta kulturarv som de unga får på sina axlar behöver ses över för vi lever i ett modernt samhälle. Många seder är mossiga och behöver ses över för att demokrati och mänskliga rättigheter efterlevs. Tror dock att det kommer ta några fler generationer innan det blir en ändring.

De unga får nog och blir mera upplysta när forskningen går framåt och kan förklara hur vår begynnelse började med universum, världen och vi människor. Vi består av samma ämnen som vår planet och universum och det talar för att vi kommer från samma källa. Vår skapelse som är så fantastiskt byggt av skaparen. Vem och vad är då skaparen? I dagsläge kan ingen ge ett sant och verkligt svar för vi har bara sägnen och berättelser från förr samt ett tungt kulturarv som vi följer.

Vad kommer framtiden att bjuda på när det gäller de olika sättet vi ser på en Gudstro och lever efter?

Jag väntar med spänning på att de i framtiden kan förklara och med det hjälpa människor finna frid i sina sinnen och bli andliga i hjärtat. Det organ som tar det emot det första intrycket från vår omvärld som sedan sänder informationen till hjärnan som alltid analyserar efter faror för vår överlevnad.

Lyssna alltid till ditt hjärta först men vi behöver även låta hjärnan följa med så vi inte blir utnyttjade. Låt ditt hjärta och hjärnan hålla handen när du vandrar fram på din livsväg.

Låtom oss skapa fred och inte krig