Okategoriserade

Fira nyår utan ångest.. du är kärlek och livet består hela tiden av förändringar

Fira nyår utan att våndas inför en tom almanacka som ska fyllas i av många händelser och utmaningar

Nyårsafton och 2021 går mot sitt slut och mina tankar går till alla som har tappat orken och känner sig ensamma och har ångest över att ett nytt år börjar.

Jag ska fira själv och ta det lugnt för min kroppsliga ork är inte med mig. Mitt hb har åkt ned och blir svimfärdig om jag anstränger mig för mycket. Men jag accepterar bara min situation och gör en trevlig kväll för mig själv. Med god mat, lite vin och lyssnar på härlig musik som får mig att tänka på alla mina roliga äventyr. Det kan få mig att skratta så tårarna rinner av glädje. De dåliga minnen har jag raderat och släppt för de får inte finnas i mitt liv längre….

Tur det finns hjälplinjer för de som behöver någon att prata med 

Livshjälpande linjer som går att ringa till blir nedringda och många begår självmordsförsök och en del klarar sig inte utan avlider denna dag. Det är sorgligt och speciellt om det är unga personer för de har livet framför sig och möjligheter att skapa förändringar.

Vi som är uppe i åren har levt våra liv och kan luta oss tillbaka och tänka på alla roliga, tokiga och jobbiga händelser som formade dig att bli den personen du nu är på gamla dagar. Till gott och ont för en del fastnade med en offerkofta på sig och valde att se livet med solglasögon på.

Den viktigaste läran i livet är att acceptera dig för den du är och utgå därifrån att skapa ett bra liv. Lycka är inte att äga saker som andra inte har.  Saker fyller inte det tomma svarta hål som finns inom dig. Det hålet kan aldrig fyllas av materialistiska saker.

Acceptens till din egen personlighet och kärlek till dig själv är en bra cocktail till en fast grund att stå på för att gå ut i livet med. Tiilåt inte att någon låter dig bli förminskad eller får dig att känna dig värdelös..

Om någon gör så mot andra handlar det om den personens egen syn på sig själv . Ta inte skit gå därifrån för allt som sägs eller händer äger den andra personen inte du…

Kärleken till dig själv är den viktigaste i livet

Jag önskar Gott Nytt År till alla medmänniskor som vandrar tillsammans på vår vackra planet jorden

Denna dag är speciell bara för att människor tillbaka i tiden valde att lägga en tidsram med månader och år.. Den vi har idag kallas för Gregorianska kalendern och det var påven som bestämde hur den skulle vara. I Sverige så började vi använda den 1753 den innan hette Julianska efter kejsaren över Romariket.

Ni som är intresserade kan läsa texten i länken nedan som kommer från Svenska Klassikerförbundet..

https://klassikerforbundet.files.wordpress.com/2016/02/e-031-julianska-och-gregorianska-kalendern.pdf