Okategoriserade

Kan vi skapa mera fred i världen, Fredspriset delas ut idag i Norge

Tittar på fredspriset som delas ut i Norge enligt tradition just nu och funderar på vad som verkligen är möjligt till att skapa en bättre värld.

Det behövs börja längst ned bland det vanliga folket som en grund att bygga vidare på. Börja med att se på de du möter varje dag med nya ögon och skapa inte onödiga konfliketer mellan varandra. En ny syn och förståelse på hur vi fungerar i grupperingar och hur kommunikation kan gå fel. Det behövs läras ut i skolorna hur vi fungerar den lilla grottmänniskan. Vi lever fortfarande kvar i evolutionen där och hur vi uppfattar samt hur vi beter oss.

En ny andlighet och tro på att det finns något större än oss själva som håller allt samman. Att det finns en mening med att vi finns här och nu på planeten jorden. Inte ta allt förgivet i livet utan ta ansvar för våra egna liv och se sambandet med vår skapelse. Där vi fått möjlighet att leva på en planet som ger oss alla förutsättnigar att kunna bo och finnas till här.

Tacksamhet