Allt om vett och etikett

Så här i fest- och bröllopstider är det passande att fräscha upp sina vett och etikettkunskaper när du bjuder hem folk till din nya lägenhet.

Tanke på att man går i tankar med att flytta eller skaffa en ny lägenhet genom en mäklare så är det på plats att kunna allt om vett och etikett. För när man bor fint så vill man äntligen ta och bjuda hem människor som man verkligen trivs med och bjuda dem på både hälsosam te och svensk kaffe dvs bryggkaffe.

Det är också på sin plats att kolla upp mäklararvoden procent för att räkna ut allt i förväg och slippa överraskande priser mm. Anlita gärna en mäklare när du ska göra husköp eller lägenhet så att du har någon du kan ställa alla dina frågor till. Det är tryggt med en mäklare som har en gedigen utbildning inom allt som rör hus, lägenhet och lokaler. Man kan även anlita mäklare om man ska köpa mark för mark kan också gå upp i pris och är en mycket bra investering i framtiden.

Grundläggande vett och etikett

  • Handväska med axelrem hängs på stolen och en fin aftonväska kan man ha i knäet. Lägg aldrig väskan på bordet då det tar onödig plats! Att bättra på smink vid bordet anses inte fint heller så att du vet om det.
  • Det första du gör när du sätter dig ner är att lägga servetten i knäet. Behöver du resa dig upp lägger du servetten på stolen, inte på bordet. När du är klar lägger du servetten på den högra sidan av tallriken. Om du råkar lägga den på vänstra sidan då vet folk om att du inte kan allt om vett och etikett.
  • Bordsdamen sitter alltid till höger om herren.
  • Man börjar alltid med de yttersta besticken och arbetar in precis såsom man fick lära sig från filmen Pretty woman med Julia Roberts och Richard Gere.
  • Glasen står i den ordning de används, det glas man börjar med står till höger och det glas man använder sist står längst till vänster.
  • Skåla alltid, om man inte vill dricka vid en skål kan man föra glaset mot munnen och bara fukta läpparna.
  • En artig bordskavaljer förväntas dra ut stolen åt sin bordsdam, både när hon sätter sig och reser sig. Han bör också erbjuda sig att hälla upp eventuellt vin och vatten.
  • Gå inte ifrån bordet under pågående middag om inte värdparet har planerat för paus.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *