Okategoriserade

Återvinningsfusket är en motorväg ned i fördärvet för mänskligheten

Tittade på dokumentären om återvinningsfusket igår och kunde inte somna sedan

Jag är redan arg innan men vetskapen om hur de fuskar med återvinningen och plasthanteringen fick mig så arg och uppgiven. FAN när ska människor fatta att plast håller på att ta över vår omvärld.

Det vi kan göra som den lilla individ är att bojkotta deras produkter. Köp INTE läsk eller annan dryck på pet flaska. Om ni tänker efter så är typ all mat paketerad i plast. Vi kan kräva av företagen att skapa andra möjligheter att paktera sina varor med.

NÅGOT MÅSTE VI GÖRA OCH VI KONSUMENTER SITTER PÅ EN STOR MAKT OCH DET ÄR ATT BOJKOTTA DERAS FÖRBASKADE PRODUKTER SOM PAKETERAS I PLAST.

Alla frågar typ vad kan jag göra som enskild individ. De svarar då…. sopsortera och lämna till återvinning. MEN nu kommer saken att de sköter inte det på rätt sätt utan som i många fall så handlar det om pengar. Soporna transporteras till andra länder där de eldar upp plasten och blir först farlig rök där de som bor närmast omkring andas in och får lugnsjukdomar. All plast brinner inte upp utan flyger sedan omkring och flyttar på sig med vinden och regnet ut i naturen. För de eldar utomhus direkt ute i naturen och då inte lovligt utan i smyg typ..

All plast går inte att återanvända och blir då typ smutsig plast där de länder som tar emot soporna ber kunderna att gömma den dåliga plasten bakom den ok i containerna. Sedan har vi transporterna som sker med stora lastfartyg som åker långa sträckor för att dumpa sina sopor i ett annat land. Ytterligare miljöbovar i våra hav

Denna verksamhet har blivit så lukerativ att de kriminella har tagit över i länderna där de tar emot sopor för att sedan inte hantera det på rätt sätt.

Det jag berättade om igår är att plasten slipas ned av vatten, väder och vind till mindre och mindre partiklar som vi kommer andas in och få genom vattnet samt fiskar från haven. Djuren äter plasten i haven eller fastnar och dör. De får in nanoplast in i sina celler också och vi äter skaldjur från haven.

Nanoplast kan gå in i våra celler och vad händer med mänskligheten då? Det är bråttom att göra en stor radikal förändring i vårt sätt att leva och använda plastprodukter. Jag känner att stoppa sugrör av plast och högre peng för plastpåsar är ett hån..

Det behövs större insatser och det är att vi backar på vårt levnadssätt.