Okategoriserade

Vem/vilka styr världen och kan vi det enkla folket skapa förändringar

Djupa tankar om livet nu och in i framtiden som kan bli kaotiskt och rörigt. Kan vi förändra situationen?

Dagen går mot sitt slut och det är redan fredag imorgon vart tog denna vecka vägen? Mitt magproblem är inte löst och min magvärk släpper inte så om det inte blir bättre till nästa vecka så får jag väl åka till sjukhuset.

De hittar ändå inte problemet men kanske nu när jag har ont på min vänstra sida som jag sagt tidigare till läkarkåren men de har ändå kliat sig i huvudet och stått som dumma frågetecken…

Många funderingar går runt i mitt huvud och jag brukar filosofera över dem. Vissa är verkligen aktuella och tragiska där jag kan bli upprörd men just nu så bör jag hålla mig lugn och inte bli arg för det gör mitt magproblem inte bättre utan verkligen sämre.

Ute i världen så pågår många olika saker där många får lida där de har ett tufft liv. Jag önskade jag kunde göra något radikalt till många saker som händer och kommer att hända. Vi kommer gå mot stora förändringar som blir utmanande och kämpiga för många.

Jag är glad att jag är född i ett land som ännu inte drabbats av stora naturkatastrofer eller har ett korrumperat samhälle där politikerna inte styr. Utan det är andra som har makten och styr med järnhand tillvaron och det är pengaGuden “Mammon” som de viker sina liv till..

Habegär och ett stort sug efter makt och vara den som andra ska lyda och vara rädda för. De njuter av att se rädsla i andras ögon och får en kick av det. De är som rovdjur som utnyttjar andras svagheter och ser ner på de som är sårbara. Dessa sårbara följer sin starka alfahanne och vill vara en del av den vinnande flocken där de har slutat tänka själva.

Det har varit så tillbaka i historien så vi upprepar bara beteendemönster men med värre metoder och värre vapen som snabbt kan slå ut oss om de vill..

Japp… det blev djupa tankar om framtiden och vart vi står redan idag. Ta hand om er kära medresenärer på vår planet som en dag kanske får nog av våra dåliga handlingar och gör den obeboelig på några minuter.

Vi tar bara för givet att vi vaknar på morgonen och kan fortsätta med alla knasiga saker som skapar oreda. Där vi dödar varandra och förgiftar vår omvärld med gifter och hatiska tankar om varandra.

En början till förändring är att acceptera er själva för den ni är och älska det lilla barnet inom er som blev sårad i uppväxten. Hela detta barn och börja älska er själva som sedan sprider sig som ringar på vattnet ut till andra. Den som accepterar sig själv med kärlek har inget behov av att hata eller önska andra elände.

Det vi sänder ut från oss själva sträcker sig ut i världen och universum som återspeglar det tillbaka till oss. Vår skapelse synkroniserar hela tiden för att finna en balans till vår tillvaro på jorden. Precis som vi gör i it världen.

Balansen är viktig i alla frågor där vi överkonsumerar och lever typ på lånad tid.