Plocka bär för marmelad

Nu är hösten här med alla sina vackra färger

Vi behöver röra på oss och det gör man bäst om man går ute i skogen för att kunna promenera i terräng som är mjukt för vår kropp. Annars brukar vi promenera på asfalt och detta är en belastning för vår kropp.

Tänk på hur dyrt det är med bär som har mindre kolhydrater än vad frukt har. Ändå orkar inte folk gå ut i skogen och plocka bär. Det finns fullt av bär i skogen man kan göra mycket med tex:

  1. Lingon som du kan både göra lingonsylt med och lingondryck
  2. Blåbär som du kan göra blåbärsmarmelad och blåbärspaj med. Glöm inte att du även kan göra saft av den men lägg ej för mycket socker i då den ska vara nyttig och god.
  3. Hallon som du kan göra te av om du plockar dess blad.
  4. Smultron som är goda att äta som de är eller göra marmelad av

Sedan kan du även plocka stenfrukter som tex:

Äpple

Päron

Kvitten

Alla är inte intresserad av att plocka bär och frukt för att göra olika marmelad, sylt och saft av. Vissa människor kanske är mer intresserade av jakt och då behöver de köpa in tex luftgevär hos PN Jakt för använda sig utav i skogen.

Du kanske är på jakt efter flera olika sorters djur som tex kanin, rådjur, älg och harar. Till dessa kan du tillaga marmelad för att göra hela maträtten ännu godare. Du kanske också vill skjuta en sparv eller fasan och dessa fåglar är otroligt goda att grilla och tillsätt gärna lite apelsinsaft i garneringen för att piffa upp smaken lite.

Söker du god mat och inte riktigt vet vad du ska hitta på så kan du alltid köpa färdig mat hos tex Willys eller ICA. För du kommer också spara din tid för det kan ta lång tid att både skjuta djur och plocka bär. För att sedan gå hem och förbereda allt detta.

Jaga som kungligheter

Kungligheter är aldrig ensamma i skogen utan de har med sig massor av folk när de ska ut på jakt. Ta med dig hela din släkt och jaga. För då kan var och en av dem göra något tex en kan plocka bär och en kan gå hem och göra marmelad av dem. Ni kommer också behöva hundar som springer och hämtar er fångst precis som kungligheter brukar göra.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *