Okategoriserade

Terrordåd i framtiden kommer handla om att stänga ned datasystem

Hackers de nya terroristerna i framtiden som nu har stängt ned Coops datasystem som bara är en början

Morgonens nyheter fick mig att tänka aha nu har det hänt som jag pratat om länge och det känns inte bra. Detta är bara en början och de nya terroristerna i framtiden där många kan drabbas hårt. Det kan skapa kaos och rena rama vilda västern om det är viktiga system för folkets normala liv i vardagen.

Coop har fått sitt kassasystem hackat och de kräver nu 600 miljoner för att ta bort spärren. Undrar hur de tänkt fram just summan 600 miljoner?

Coop har bytt system så vissa affärer har öppnat. Allt i vårt samhälle behöver back up system och inte förlita sig på att ha tillräckligt bra system som är svårt att hacka.. Det finns alltid någon som kan och tillräckligt smart att kunna göra det..

Detta är bara början för de provar på ett enkelt problem i samhället sedan går de på mera sårbara system för samhället än bara en matbutik som typ vår försäkringskassa och då blir det kaos. Där många blir drabbade när det gäller alla utbetalningar och ärenden som måste hanteras snabbt ibland också.

Det är typ de nya terrordåden och då dör inte människor men vi drabbas hårt på ett annat sätt. De kan ta makt över många instanser och planerar det säkert för framtiden om de vill skapa oreda och försvaga andra länder osv..

Japp undrar hur det blir framöver för det börjar bli rätt rörigt i många frågor just nu i vårt land. Regeringen, där vi kanske står inför omval. Polis som blivit nedskjuten där de anhöriga samt förövaren gått under jorden för det är en stor hotbild mot dem. Hackers som stänger ned system och kräver en lösensumma….

Detta är bara början på det nya som kommer att finnas och som politikerna måste inse och ta tag i saker på allvar. Det handlar inte om inbördes beundran mellan partier eller partiledare utan nu handlar det om att säkra vår demokrati, välfärd och trygghet för alla i vårt land..