Okategoriserade

Ska jag bli en aktiv debattör eller bara gilla läget och njuta av de sista åren i livet?

Viktigt att politikerna ser på problem ur flera synvinklar än bara lagar och paragrafer

Har sovit bra inatt och vilken känsla att få känna sig utsövd 🙂 mot att hanka sig fram på halvfart för jag sovit dåligt under flera nätter.

Lyssnat på nyheterna som vanligt och inser hur långt efter vi i Sverige befinner oss i utveckling på många olika områden där andra länder ligger långt före men vissa naturligtvis efter oss i vissa frågor.

Vill engagera mig politiskt men kan tänka mig att det är trögt att ändra inarbetade rutiner mellan politiker där det handlar mera om personlig maktkamp samt mellan partierna.

Jag får kanske bli en debattör som sticker ut och skriver om de heta ämnena som jag känner för och där det verkligen behöver skapas nya lagar och rutiner. Något måste göras för nu håller vissa saker i samhället på att gå förlorat och bli ett helt kaos.

Journalisten Diamant Salihu som skrivit boken Tills alla dör.. Han har följt de unga grabbarna som skjuter ihjäl varandra och hur deras liv ser ut och hur deras tillvaro från de var små tills problemen började sätta fart.

De lever i ett samhälle som ligger utanför det vanliga samhället och det är katastrof att de kan bildas sådana områden. Vi blir typ som lilla USA för där har de områden i de stora städerna där rättsväsendet inte har någon makt. Vi är färre medborgare i Sverige och borde kunna styra upp så det inte blir sådana områden. Men först måste politikerna inse vad de har att göra med..

Nu när de fick hjälp av andra länder med att knäcka chattprogrammet som de kriminella använder sig av och med det få insyn i deras kommunikation. Vad händer? Det blev en så stor omfattande rättssak där vi inte har kapacitet att hantera detta problem. Undrar hur det kommer att gå med allt?

Japp jag funderar på saken och gör mig ordning för en promenad i det fina sommarvädret. Njut av dagen och acceptera dig för den du är.

Sommar sommar sommar