Okategoriserade

Är Sverige ett land som det är lätt att bedriva kriminalitet i?

Rättsväsendet ligger efter och de behöver mera resurser

I måndags så blev det en fixardag och en sväng till läkaren för att förlänga min sjukskrivning som blir över sommaren. Önskade min läkare som jag haft i över ett år nu en trevlig sommar.

Lyssnar på nyheterna varje dag och blir så upprörd och uppgiven när det gäller vissa frågor. För resultatet som kommer bli framöver är stora omvälvande saker som vissa blundar för just nu för de inte vill se eller helt enkelt inte förstår konsekvenserna av att de inte tar tag i vissa problem.

Nyheterna i morse så berättar de om att myndigheterna har gripit så många att det inte finns tillräckligt med häkten för att låsa in dem. FBI har varit bidragande med att hjälpa oss att få tag på dessa personer som lever på kriminalitet. Återigen så är vi för naiva och har inte resurser heller att se till att Sverige kan begränsa och påverka denna utveckling.

Just nu så är vårt land ett lätt ställe att bedriva kriminalitet för vi har inte tillräckligt med bra lagar, stränga straff eller tillräckligt med poliser samt även för få platser på fängelser. Vissa som dömts får vänta med att bli intagna och det är ju inte klokt.

Japp rättsväsendet ligger långt efter och vårt land har inte hunnit med att bygga upp allt med hur snabbt vi ökar i folkmängd där det alltid blir mera problem ju mera vi blir. Det är dags att ta av de rosa glasögonen och kavla upp ärmarna och se sanningen i vitögat.