Okategoriserade

Bemöt andra som du själv vill bli bemött är en bra start till förändring

Europeernas framfart i världen för att komma över naturtillgångar

Måndag och en ny vecka står inför vår dörr med nya utmaningar och äventyr. Nu så känns det som sommar äntligen har kommit och jag har redan bränt mig lite i ansiktet och på bröstet. Jag har längtat så efter värme och solen så det blev för lång stund i solskenet i helgen.

Sedan mitt förra inlägg så var det en person som kommentera om mitt ämne. Det är trevligt att få feed back men min text blev lite feltolkad. Jag skrev om att Europeer spridit ut sig i världen och skapat kolonier samt tvingat urbefolkningen att underkasta sig ny religion, kultur, nytt språk och fråntagits sin värdighet. Allt handlade om naturtillgångar och att ta in mark för att bygga upp en ny tillvaro och ta över makten.

Personen trodde jag såg ner på mig själv för att jag är kaukasisk ras men så är inte fallet. Att faktiskt så har europeerna skapat bra förutsättningar och byggt upp bra möjligheter. Men många gånger då på andras bekostnad. Jag ser inte på andra människor på det viset utan mera vad de gjort och gör i nutid. Jag är för mänskliga rättigheter och alla har lika värde.

Jag vet att det finns olika personlighetsdrag och en del människor har problem med att vara sympatiska pga olika diagnoser som typ psykopater osv.. Vi kan inte älska alla men respektera andra är viktigt.

Bemöt andra som du själv vill bli bemött. Det är en bra start för det finns väl ingen som vill bli illa behandlad av andra. Vet att det kan vara svårt ibland när man stöter på personer som verkligen beter sig illa. Men jag brukar tänka, OK de förstår inte bättre och fattar inte sitt dåliga beteende eller de har en riktigt dålig dag.

Jag undviker negativa personer för det finns ingen anledning att låta dem dra ned mitt humör och sno min energi.