Okategoriserade

Europeer har brett ut sig i världen och tvingat urbefolkningar att bli kristna och förbjudit dem att idka sin tro samt tagit deras språk och traditioner ifrån dem?

Europeer har varit överallt i världen och rört till det med sin girighet på att vilja ha mera naturtillgångar samt makt

Lördag och en helg att chilla i det fina vädret och det gör jag just nu. Sitter ute i det fina vädret i halvskugga för att kunna se vad jag gör i datorn. Det är inte supervarmt men solen är framme 🙂

Håller mig uppdaterad på vad som händer i Sverige och ute i världen där många saker får mig att bli arg men inte med samma intensitet som jag kände förr. Jag försöker att jobba med min ilska jag kan känna för det skadar bara mig och jag behöver ta det lugnt för att skapa bra förutsättningar för min kropp som behöver bara chilla just nu..

Ett ämne som jag blir upprörd över är hur vita människor har behandlat och gör än idag mot andra och då speciellt urinvånare i olika länder. Historien är hemsk hur vi kristna har intagit landytor och tvingade invånarna att börja leva ett kristet liv. Barnen togs från föräldrarna och fostrades på typ institutioner.

I Sverige så har vi våra samer som lever i norr och livnär sig på renskötsel. Nu nyligen så tog uppdrag granskning upp om hur de fortfarande behandlas illa där myndigheterna inte tar deras problem på allvar om deras utanförskap i vårt samhälle. Va fan är det för himla problem vi borde skämmas att bete oss så och hur vi har agerat mot den folkgruppen. Politiker ta ert ansvar och red ut detta problem stå inte och bara prata fina ord om integration för alla som bor i vårt avlånga vackra Sverige. Gör något radikalt och inte bara prat..

Hörde på TV om hur de tillbaka i tiden i Kanada hade tagit 4000 barn från folkgruppen indianer och placerat dem på institutioner och tvinga på dem kristendom samt de utsattes för övergrepp och dåligt med mat. De har hittat en massgrav med 250 barn. Det är säkert bara toppen av ett isberg på vad de gjort mot indianerna i USA och Kanada. De vita kom från Europa med stor invandring och bara tog över där britterna återigen lämnat starka historiska landmärken efter sig osv..

Vi har Australien där aboriginer är urinvånarna där engelsmännen lämpade över fångar från Storbritannien. De första vita i Australien är fångar och de som byggde upp den tillvaro som inbegrep allt runt omkring. Säg vart har inte denna stormakt varit i världen och jag förstår verkligen att andra grupperingar har emot dessa länder.

New Zealand har vi Mariorena där engelsmännen också varit och tagit över och tryckt ner denna folkgrupp samt även sydamerika där indianerna tryckts ned av europeer. Det som jag tycker är helt galet är att de tvingade dem att bli kristna och förbjud folket att tala sitt eget språk, leva efter sin kultur och tro. Britterna har haft många kolonier och lämnat avtryck från sin levnadsstil och religion. Tack och lov så har de lämnat sina kolonier men de har stort inflytande fortfarande i dessa länder.

Varför har den vita rasen tagit över så stora landytor i världen? Är det på grund av girighet och en tro på att de är bäst? Tragiskt vad det än beror på för jag är för mänskliga rättigheter och vi behöver se över hur vi beter oss mot andra och inte tvinga någon att bli något de inte är. Det skapar bara oroligheter med hat och ännu mera utanförskap.

Skaparen gav oss en vacker planet att bo på med rätta förutsättningarna för överlevnad. Vi lyssnade inte på folket som levde i symbios med moder natur utan skapade religioner. Det var där vi lämnade närheten och förståelsen att leva ett med skapelsen. Den dagen vi återgår till att förstå hur allt är uppbyggt och flödar på så kommer vi finna ett lugn och mindre friktioner mellan folk. Vi är alla en skapelse från källan och vi ser olika ut pga vart på jorden vi har etablerat mänskligheten och det skapades i evolutionen efter klimatet, naturen, maten och hur tufft det var att överleva.

Vi är alla varelser på en planet som har rätta förutsättningar för oss att kunna leva här. Men vi missköter det vi fått att förvalta och vi mår sämre och sämre i kropp och själ för vi drivs på av girighet och habegär. Det vi inte får förglömma är att vi får inget ta med oss när vi dör men vilken värld vill vi lämna till våra barn och alla generationer som kommer efter.