Skip to content
Okategoriserade

Europeer har brett ut sig i världen och tvingat urbefolkningar att bli kristna och förbjudit dem att idka sin tro samt tagit deras språk och traditioner ifrån dem?

Europeer har varit överallt i världen och rört till det med sin girighet på att vilja ha mera naturtillgångar samt makt

Lördag och en helg att chilla i det fina vädret och det gör jag just nu. Sitter ute i det fina vädret i halvskugga för att kunna se vad jag gör i datorn. Det är inte supervarmt men solen är framme 🙂

Håller mig uppdaterad på vad som händer i Sverige och ute i världen där många saker får mig att bli arg men inte med samma intensitet som jag kände förr. Jag försöker att jobba med min ilska jag kan känna för det skadar bara mig och jag behöver ta det lugnt för att skapa bra förutsättningar för min kropp som behöver bara chilla just nu..

Ett ämne som jag blir upprörd över är hur vita människor har behandlat och gör än idag mot andra och då speciellt urinvånare i olika länder. Historien är hemsk hur vi kristna har intagit landytor och tvingade invånarna att börja leva ett kristet liv. Barnen togs från föräldrarna och fostrades på typ institutioner.

I Sverige så har vi våra samer som lever i norr och livnär sig på renskötsel. Nu nyligen så tog uppdrag granskning upp om hur de fortfarande behandlas illa där myndigheterna inte tar deras problem på allvar om deras utanförskap i vårt samhälle. Va fan är det för himla problem vi borde skämmas att bete oss så och hur vi har agerat mot den folkgruppen. Politiker ta ert ansvar och red ut detta problem stå inte och bara prata fina ord om integration för alla som bor i vårt avlånga vackra Sverige. Gör något radikalt och inte bara prat..

Hörde på TV om hur de tillbaka i tiden i Kanada hade tagit 4000 barn från folkgruppen indianer och placerat dem på institutioner och tvinga på dem kristendom samt de utsattes för övergrepp och dåligt med mat. De har hittat en massgrav med 250 barn. Det är säkert bara toppen av ett isberg på vad de gjort mot indianerna i USA och Kanada. De vita kom från Europa med stor invandring och bara tog över där britterna återigen lämnat starka historiska landmärken efter sig osv..

Vi har Australien där aboriginer är urinvånarna där engelsmännen lämpade över fångar från Storbritannien. De första vita i Australien är fångar och de som byggde upp den tillvaro som inbegrep allt runt omkring. Säg vart har inte denna stormakt varit i världen och jag förstår verkligen att andra grupperingar har emot dessa länder.

New Zealand har vi Mariorena där engelsmännen också varit och tagit över och tryckt ner denna folkgrupp samt även sydamerika där indianerna tryckts ned av europeer. Det som jag tycker är helt galet är att de tvingade dem att bli kristna och förbjud folket att tala sitt eget språk, leva efter sin kultur och tro. Britterna har haft många kolonier och lämnat avtryck från sin levnadsstil och religion. Tack och lov så har de lämnat sina kolonier men de har stort inflytande fortfarande i dessa länder.

Varför har den vita rasen tagit över så stora landytor i världen? Är det på grund av girighet och en tro på att de är bäst? Tragiskt vad det än beror på för jag är för mänskliga rättigheter och vi behöver se över hur vi beter oss mot andra och inte tvinga någon att bli något de inte är. Det skapar bara oroligheter med hat och ännu mera utanförskap.

Skaparen gav oss en vacker planet att bo på med rätta förutsättningarna för överlevnad. Vi lyssnade inte på folket som levde i symbios med moder natur utan skapade religioner. Det var där vi lämnade närheten och förståelsen att leva ett med skapelsen. Den dagen vi återgår till att förstå hur allt är uppbyggt och flödar på så kommer vi finna ett lugn och mindre friktioner mellan folk. Vi är alla en skapelse från källan och vi ser olika ut pga vart på jorden vi har etablerat mänskligheten och det skapades i evolutionen efter klimatet, naturen, maten och hur tufft det var att överleva.

Vi är alla varelser på en planet som har rätta förutsättningar för oss att kunna leva här. Men vi missköter det vi fått att förvalta och vi mår sämre och sämre i kropp och själ för vi drivs på av girighet och habegär. Det vi inte får förglömma är att vi får inget ta med oss när vi dör men vilken värld vill vi lämna till våra barn och alla generationer som kommer efter.

2 comments on “Europeer har brett ut sig i världen och tvingat urbefolkningar att bli kristna och förbjudit dem att idka sin tro samt tagit deras språk och traditioner ifrån dem?”

 1. Hej. Du kan vara mer insatt än mig i historien men
  det börjar bli patetisk beteende av visa att ligga platt på marken och skylla på sig själv och sina för orättvisor som gjordes. Indier dödade varandra, Mellanöstern ännu till idag är en stor misslyckat ställe. Hela världen är en sådan röra utan din hjälp du som tycker att du är sämre människa bara för att du är vit. Snälla tänk på hur många uppfinningar och rättvisor har från en andra hand kommit ut från Europa/vita människor.

  1. Tack för din kommentar och feed back på det jag skrivit. Ja jag är insatt i historien när det gäller mellanöstern också och de Abrahamitiska religionernas start som är Judendom, Kristendom och Islam. Det är en av orsakerna i Palestina/Israel konflikten samt hur landet Israel skapades. Jag ser inte mig själv som en dålig människa för jag är vit men jag står inte bakom dessa mörka perioder som varit samt är just nu. Visst det har kommit bra saker från Europeer som utvecklat och byggt upp länderna det får inte förglömmas men ibland på andra folkgruppers blod svett och tårar.

   Det finns så mycket mera att berätta om mellanöstern där USA använder drönare för att bomba på eventuella terrorister där det ibland blir oskyldiga som drabbas. Piloterna till drönarna sitter på andra sidan jorden i militära baracker och deras arbetsmiljö är som att sitta framför ett dataspel där man skjuter personer och bombar men nu är det live och på riktigt.

   Jag tittar inte på hudfärg eller kulturer utan hur människor beter sig mot varandra. Mänskliga rättigheter som gäller alla och inte bara en folkgrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *