Okategoriserade

Musik, dans och sång är helande för våra sjuka trötta kroppar

Musik och dans på recept för att tillfriskna 

Vad är livet utan musik och att få dansa? Jag saknar så mycket att få gå ut och dansa på en nattklubb. Känna rytmen och den höga basen som fyller mig med massor av glädje. Det är inte samma sak att dansa hemma..

Nu får corona ta slut så de kan öppna portarna till krogarna så jag får gå ut och dansa och att min ork håller i sig så det kan bli en trevlig kväll…

Sitter just nu och lyssnar på härlig R&B musik som är min favorit musik för att dansa bland annat. Dansade lite till arabisk musik igår som jag gillar också, Nacy Ajram.

Musik har stor påverkan på oss på olika sätt och används idag inom sjukvården och jag hoppas de förstår i framtiden hur mycket mera de kan använda det inom flera områden. De kan använda musik, dans och sång för att få oss att bli balanserade individer.

Vården måste förstå att halva eller till och med mera än 50% är hur vi blir bemötta från personalen. Hur de agerar och beter sig skapar bra eller dåliga förutsättningar för patienterna att tillfriskna. Idag så är en del personal så oförstående och försvårar för sina patienter för de är så inne på sina karriärer och sitt anseende.

Undrar när vi når dit inom vården?? Att kunna helas med alternativ vård där de har ett bra samarbete för det bästa för alla som har en dålig hälsa fysiskt eller psykiskt. Det går hand i hand för det vi tänker på och känner inom oss skapar vår inre hälsa och skapar yttre kroppsliga problem.