Okategoriserade

Oroligheter i Jerusalem ger effekter ut i världen

Helt underbart sommarvärme idag

Äntligen är värmen här i kalla norden 🙂 varit ute hela dagen och njutit av dagens solstrålar. Två promenader blev det där jag fick sätta mig ner några gånger för orken är inte riktigt där ännu.

 

Oroligheter i Jerusalem

Lyssnar på nyheterna och blir fundersam och lite orolig. Oroligheter med dödlig utgång i Jerusalem där flera religioner lever sida vid sida så har det dragit igång ordentligt där barn och vuxna dött på båda sidor.. Jag känner men herre Gud nu måste jag sätta mig in i hur Israel blev skapat från början.

När jag läser på om historien så förstår jag att det blivit som en kokande kittel. Visste en del innan men inte allt. Jag blir upprörd över hur andra länder, stormakter kan styra och göra som de vill i ett land där det redan bor ett folk. En tuff fråga men helt klart förstår jag att det har varit bråk, krig och uppror samt terrordåd. Där det alltid är oskyldiga som drabbas..

Det som händer nu i Jerusalem speglas ut i världen och det finns risk för att hatet byggs på mot judarna. Att de som bor i Israel inte tänker på att de gör livet hårdare för sina jämlika ute i världen.

Kommer skriva om detta ämne djupare en annan dag för jag känner mig upprörd över historien och hur allt har hanterats och görs än idag. Men orkar inte idag.

Text nedan från SVT nyheter… lägger med länken för er som vill läsa hela artikeln. 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-oroligheter-i-jerusalem-over-60-skadade

Planen skjuts upp en månad

Framför allt protesteras det mot potentiella vräkningar av palestinska familjer i området Sheik Jarrah i östra Jerusalem. Vräkningar som en israelisk domstol beslutade om tidigare i år med hänvisning till att marken tillhört judiska familjer före kriget 1948, skriver nyhetsbyrån AFP.

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter har varnat Israel för att vräkningarna i området skulle kunna strida mot Genèvekonventionen.