Okategoriserade

Idag blev det en mix av många heta ämnen inom politiska frågor

Djupa filosofiska tankar om livet idag först sedan även andra frågor kom upp som brottsligheten som skenar iväg, polisens arbete samt politikernas huvudbry hur de kan förändra situationen. 

Idag har jag haft lite djupa filosofiska tankar om livet stort inte om mitt privatliv om varför jag är där jag är i livet just nu med alla ibland krångliga situationer.

Ibland så har jag stunder med dessa tankar och det brukar sluta med en djup suck.. Just nu så är det mycket oroligheter ute i världen och jag undrar hur det kommer sluta. Här hemma i gamla Svedala så höjs krisen med media som bygger på med all informations som kommer ut och som färgas av politiken och inte alltid sanningen.

Blev upprörd när jag såg på nyheterna hur poliser slår en man med batonger lite här och där som faller och blir slagen både liggandes på marken och försök till att stå. Jag är utbildad i batongteknik och man får endast slå mot ben och armar. I denna situation blev det lite här och där. Mycket oprofessionellt och slagen var i ren raseri från polisen där mannen var känd för polisen sedan innan men nu handlade det om ett ärende som slutade i en biljakt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6b85ZVewpIY[/embedyt]

Idag så var det nyheter om att våldet ökat inom kriminalvården där de visar en kriminell som helt plötsligt slår ned en kriminalvårdare efter han skrivit på ett papper. Det var inget ljud utan bara bild… Vad var egentligen opprinnelsen av detta påhopp.. Återigen media ger inte hela bilden men att det finns problem är helt klart. Många frustrerade och trasiga unga män som samlas tillsammans där vårdare ska hantera dessa.

Vad kan göras? som jag ser det så behövs det ändras rutiner och personalen utbildas mera. Att polisen börjar använda kroppskameror mera än vad som görs idag samt mera kamerabevakning i större utsträckning på offentliga platser. Det behövs nya hårdare rutiner men även se till att det inte finns poliser som missbrukar sin position för sina egna åsikter om andra personer. Polisen idag har ett tufft arbetsliv när de inte kan agera på ett bra sätt eller skapa de bästa förutsättningarna pga våra lagar.

Politikerna blev omskakade när de fick information om att 5 kvinnor blivit dödade inom 3 veckor. Ett problem som alltid funnits och kommer alltid finnas kvar, tyvärr.. Det kommer alltid finnas personer med olika personlighetsdrag som har svårt att hantera sin ilska och sitt vardagliga liv. För att få till en förändring så behövs fokuset läggas på männen. Vad får dem att utföra denna handling? Vilka kvinnor väljer dessa män till sina partners? Vad kan vi göra för att förebygga kvinnors val av män?

Jag ser helheten i detta kaos och inte bara på förövaren.. Något måste göras för det är många där ute som mår dåligt för det som hänt och de som är mitt uppe i en dålig situation.

Kvinnans klädval skapar oftast kritik speciellt om de är offentliga personer 

Såg en debatt igår om just detta ämne mellan de olika partierna där det gick hett till. De verkade rätt desperata för de vet egentligen inte vad som är bäst att göra eller hur de ska fixa till allt. Får se idag på media att det har diskuterats om Ebba Buschs val av klädsel… När jag såg debatten så tänkte jag snygg klänning men kanske inte det bästa valet till en sådan speciell debatt.

Som kvinna får man tänka på hur man klär sig inför olika situationer 0m man vill tas på allvar. Där männen drar på sig en kostym och allt är ok. En kvinna har olika val i klädstil och vid vissa situationer så behöver vi tona ned vår kvinnlighet så fokuset tas ifrån den kroppsliga uppfattningen. Då blir fokuset mera på vad vi har att säga. Tyvärr så ser världen ut så nu och jag undrar om den någonsin kommer att förändras på den punkten.

Tråkigt att det ska alltid pratas om hur kvinnor är klädda än vad de har att säga.. Det gäller inom vilket område som helst i samhället där en kvinna tar plats och står upp för sina åsikter osv..