Okategoriserade

Visselblåsaren Edward Snowden larmade om stormakternas makt över världen

Visselblåsaren Edward Snowden som skakade om i USA underrättelsetjänst och it-världen.

Tur att det finns medmänniskor som vågar och sätter sitt eget liv på andra plats. För de fått nog av de höga herrarnas förehavande i världen. Edward Snowden talade om för omvärlden 2013 hur USA kan hålla koll på människor med datatekniken. Jag har skrivit om det tidigare att  den vanliga lilla människan inte vet eller har haft möjlighet och även nu inte full förståelse eller inblick i denna värld som få får göra. 

Datateknikerna får en stor börda lagda på deras axlar för allt de utvecklar som han bland annat gjorde användes/används i så destruktiva saker. Jag har skrivit om det tidigare att militär sitter i baracker i Las Vegas vid skärmar som typ ett dataspel men i denna värld skjuts riktiga människor ihjäl på riktigt. Där rapporteringen inte alltid är vad som egentligen hände. Mycket mörkas säkert som händer i andra länder där drönare används för att eliminera eventuella terrorister. Där den som trycker på knappen sitter på andra sidan jordklotet och jag kan tänka mig att deras hjärnor inte uppfattar att det är på riktigt för det blir så surrealistiskt.

Jag har sett olika dokumentärer samt filmer som bygger på vad som hänt. Men jag tror att vi ändå inte får veta den verkliga sanningen för den går inte att tala om fullt ut.  

Vad Ed avslöjade är att vi blir avlyssnade genom de olika medierna vi använder oss av. Systemen kan gå in i våra datorer och gå igenom vad vi har på hårddisken och all konversation. Avlyssna våra konversationer i hemmen genom all it vi använder samt ta bilder och gå in live och kolla på oss. 

Systemena är uppbyggda så de får indikation på vad vi söker på internet där de har vissa ord samt hela meningar som gör att vi hamnar på en lista över farliga medborgare i världen. Jag hamnar väl under lupp nu när jag sökt på vissa ord, hmmm

Jag har redan skrivit tidigare om att vi laddar glatt ner alla typer av appar som de så gärna vill att vi ska använda så de kan få mera kontroll på vad vi gör och håller på med. Jag använder själv en del olika appar men är medveten sedan länge om hur de håller på. 

Historiens krig samt fortfarande används fotsoldater som kommer bli antikt för i framtiden så kan de slå ut ett helt land med attacker mot vårt sårbara it-samhälle. När de kommer invadera i framtiden så kommer det ske med it-teknik genom att lamslå hela landet med en stor cyberattack och stänga ned allt och vi kan inte göra en enda vardaglig sak. Det är skrämmande och det är så viktigt att vi utbildar kunniga it-hacker som kan försvara vårt land. Men det är kanske redan försent för makt länderna har redan placerat ut sina mål där vi andra länder inte har en chans.  

Jag är för framtidens it-teknik där vi har många positiva saker också men som alltid så används saker på negativt sätt för att behålla makten. Titta på filmen uppdatera er om hur de håller på, SVT Play, Snowden, från 2016

Kunskap är makt glöm aldrig det