Okategoriserade

Arg över många saker där en handlar om hudkräm som är verkningslösa

Mitt sinne rinner över för alla problem och frågor som kommer upp på nyheterna och andra media

Nu är det mycket som jag vill kommentera och kommer göra under de närmsta dagarna så häng med i dessa heta ämnen som verkligen är intressanta. Världsfrågor och saker som händer på hemmaplan Sverige.

Jag känner mig som igår men vill nu fokusera på frågorna som jag blir så upprörd och arg över. För det finns lösningar på sakerna men som oftast så är det frågor om. Kostnader, okunskap eller gamla beteendemönster inom olika områden. Där personliga åsikter ibland sätter prägel på åtgärder. Eller helt enkelt ingen som håller flera trådar tillsammans för att lösa dessa frågor. Det är verkligen ett måste för snart så briserar det ut en massa händelser och då är det ett enda stort kaos och vem styr då i samhällena/landet?

Vem sitter på makten egentligen i slutänden om vi verkligen täker efter? Jo det är folket för vi kan förändra men vi behöver information och kunskap samt något som håller ihop alla. Ska få människor få styra där vi den lilla människan försöker överleva dagen och få dagarna att bli humana. 

Rynkkrämer som inte håller måttet som de så dyrt lovar i alla reklamer och försäljningsmetoder

Börjar med att skriva om ett ämne som jag länge vetat om. Men nu så har de gjort en ordentlig undersökning som bevisar att dyra hudkrämer fungerar inte som de lovar så dyrt. Finns flera undersökningar men denna är så glasklar och bra upplagd. Vissa produkter har också cancerframkallande ämnen i sig som kvinnorna glatt smetar in sig i.

Igår så tittade jag på en ny serie som talar om i första avsnittet att de dyra salvorna de flesta smörjer in sig med i ansiktet inte fungerar bra. Vi vill slippa rynkor och företagen samt media talar om för oss att det inte är bra eller inne att bli rynkig. Att åldras som är livets gång. 

Vi köper deras produkter och smörjer in glatt våra ansikten. Där vi tror på att vi ska se bättre ut och skina som ungdomen fast ålderdomen knackar på dörren. Jag trodde på detta på 90 talet och köpte en antirynkkräm och vet inte varför för jag hade inte en rynka i mitt ansikte. Jag smorde in mig och solade den sommaren och fick en överreaktion och mitt ansikte blev illrött och som infekterat. Jag såg inte klok ut…Jag fick veta senare av en tandläkare strax efter när jag berättade vad som hände med min hud i ansiktet efter mitt solbadande. Han sa att det fanns ett ämne i salvan som ger en irritation och då svullnar huden liksom upp och de små rynkorna försvinner. 

Nu så har de gjort en gedigen undersökning och gjort ett bra program om det. Snälla gå in och titta på den för den bevisar att dessa produkter är bara massa onödiga dyra krämer. Ni hittar den på SVT Play just nu och heter “sanningen om hudvård”

Tänk er alla som betalar och betalat massor med pengar på dyr hudvård och den fungerar inte som den säger utan kan istället i vissa fall ge negativt resultat beroende på vad de innehåller mera. 

I programmet så pratade de om retinol och peptider.

De kom fram till att vanlig enkel kräm kunde ge samma resultat. Varför tillföra ett ämne som huden inte behöver. Jag vill tillägga att det handlar mera om hur vi äter, dricker och utsätter vår hud som typ solande, rökning och kraftiga värmetemperaturer. Inomhusluft som är torr där värme luftpumpar skapar en väldigt torr luft. Där även slemhinnor i näsan och munnen påverkas.   

Huden är vårt största organ och är skapt att skydda oss från faror och som är svår att penetrera. Därför har ämnen som smörjs in svårt att nå ner till läderhuden (dermis) Ämnena behöver komma in under överhuden för att kunna påverka som de säger. 

Slutresultat är att krämerna inte kan påverka vår hud som de säger att de gör enligt reklam samt innehållsförteckning. Vanlig fuktkräm är lika värda och fungerar helt utmärkt. Vi har alla rätt att tycka olika och fundera över information men studier från proffs är inget man bara kan vifta bort.