Okategoriserade

Guds närvaro i naturen med djupandning som blev en meditativ stund.

Guds närvaro ute i naturen ger balans och trygghet

Fredag och solen skiner från en klarblå himmel och jag gick en promenad på förmiddagen där jag tog mig tid att sitta ner en stund. Fåglarna kvittrade och solens strålar kittlade mig i ansiktet och vinden rufsade till mig i håret. Guds närvaro ute i naturen där ingen religiös byggnad kan tävla med denna närvaro..

Meditation är bra för att balansera sig

Det finns många saker att jaga upp sig för men idag så tar jag ledigt från allt och bara chillar. Det blir lite aktivitet med att skriva som jag älskar att göra där tiden bara liksom flyger iväg. Min meditation idag för allt vi gör när omvärlden försvinner för oss är en typ av meditation. Vi behöver inte sitta i en speciell position med kroppen och blunda osv men helst en stillsam aktivitetet så kroppen kan få ett lugn. Där kroppen går ner i puls och andningen blir djup och långsam.

Djupandning är viktigt för kropp och själ

Andningen som är så viktigt för en bra hälsa både kroppsligt och mentalt för vi är fantastiska energi varelser som behöver en andlig balans och det skapar vi med att vara tysta och ensamma. Om vi alltid har människor omkring oss och pratar så uppnår vi aldrig denna underbara balans och kontakt med helheten vår skapelse dynamik.

Bekräftelsebehov är den nya drogen för de unga som växer upp

När vi är med andra så håller vi på att läsa av andras kroppsspråk, tonen på rösten och orden som jag berättat om tidigare är bara 7% i en kommunikation. Hjärnan håller på hela tiden för att läsa av andra som vi möter och har omkring oss för att kalkylera om vi kommer stå inför en fara. En del är väldigt känsliga och övertyder och tolkar allt från hur de ser på sig själva och kan bli sårade för att de missförstod egentligen vad som sagts eller hände.

OMG vad jobbigt för människor som har denna känsla och är i stort behov av att få en bekräftelse på att vara inne och omtyckt osv.. Det finns många med stort bekräftelsebehov och de jobbar hårt på att få denna kick varje dag och det blir som ett beroende och de mår verkligen dåligt när de inte lyckas få sin dos. Lika som vilken drog som helst och nu med all media så har det blivit ännu mera kanaler att använda sig av till denna nya drog..

Att lägga ut bilder på mig själv i media är inte min grej men kanske ett måste

Jag gillar att skriva och förmedla det jag kommit fram till men jag har inte behov av att synas och visa upp mig men Anne som håller i bloggportalen säger att jag behöver lägga ut bilder på mig själv. Kanske sant att ni undrar vem som skriver och har alla dessa kommentarer om så många saker. Jag får nog jobba på det här att synas om jag verkligen vill att min nya idée om att börja leva med en helt ny syn på livet ska komma igång. Att andra också ska få den möjligheten i större utsträckning än det är just nu.

Jag lovar att det är fantastiska insikter och möjligheter att öppna upp en ny förståelse för många saker i livet. Finna oss själva och börja inse vidden med vårt liv på planeten jorden och börja ta ansvar för det vi gör mot varandra, naturen, djuren och hela skapelsen som just nu tillåter oss att njuta av livet på en planet med de resuser som vi måste ha för att kunna överleva.