Okategoriserade

Traditioner och religioner som styr men hur sköter vi vår vackra planet?

Ny vecka med nya utmaningar och möjligheter där det blir ljusare och ljusare för varje dag

Måndag och en ny vecka framför oss där sommartiden tagit vid och det blir ljusare kvällar som bara blir längre och längre.

Jag gillar inte för långa ljusa kvällar för jag gillar mörka stjärnklara nätter där man kan titta ut i universum och förundras över alla vackra stjärnkollisationer. Jag har alltid beundrat den vackra stjärnhimlen där jag kan liksom längta hem till något som jag aldrig kunnat förklara varför och till vart.

Påskfirande med traditioner från religioner samt skapade av de som vill tjäna pengar 

Denna vecka så är det påskveckan och alla kristna förbereder sig för att pynta och laga typ nästan samma mat som vi äter till jul. Musten byter namn till påskmust istället för julmust osv… Ja ja.. jag kommer som sagt inte fira påsken lika som jag inte firar jul för jag har ingen religion som jag följer.

Många traditioner är inte från religionerna heller utan har skapats av människor som vill tjäna pengar på andra.. Påsken är först en judisk religiös tradition där Yeshua “Jesus” blev korsfäst dagen innan påskfirandet satte igång i Jerusalem enligt sägen. Påskharen kommer från Tyskland likaså julgranens traditioner.

Vi är en gemensam ras “människor” som lever på en planet som vi ska dela på och förvalta väl

Jag tycker att de som vill segmentera människor i olika fack efter tro och kultur så ska de tänka på att vi först och främst är en mänsklig ras som lever på planeten Tellus “jorden” och vi kan snabbt utplånas om det händer större naturkatastrofer. En stor risk faktor är Yellowstone vulkanen i USA om den drar igång så är det bye bye..

Vad skulle hända om vi blev attackerade av något från universum eller ett virus som nu men dödar alla som kommer i kontakt med viruset en riktig pandemi. Vi har fått prova på hur det kan bli och hur fort det sprids. Men om viruset skulle döda alla som kom i kontakt med det så skulle det bli panik och rena rama vilda västern bland mänskligheten. Skrämmande scenario som det redan i dagsläget finns fiction filmer om.

Varför bråka om allt och hålla på som vi gör mot andra. När ska vi börja förstå att vi har bara vår jord till låns som förvaltare. Där vi missköter verkligen vårt jobb och tror att vi kommer finnas för alltid. Hur kan vi tro det när vi förorenar, skövlar och förstör. Vi skapar obalans i den fantastisk skapelse vi lever mitt i och tror att det kommer hålla. Jorden behöver inte oss men vi måste ha en planet som vår för att kunna finnas till…