Okategoriserade

Unga män blir utnyttjade sexuellt lika som unga kvinnor men det talas inte högt om det

Män som utnyttjar sin yrkesroll för att utnyttja unga män som är i en sårbar situation 

En av nyheterna igår fick mig att bli väldigt emotionell som de inte pratade så mycket om utan bara nämnde kort.

Nyheten handlade om att en 56-årig man som misstänkts för att ha våldtagit och sexuellt utnyttjat asylsökande i RFSL:s lokaler i Stockholm. Han åtalas för sex fall av våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande. Finns eventuellt flera kan jag tänka mig men inte anmälda fall.

Först,,, varför tar nyheterna på TV bara upp exakt vad jag skrivit inga kommentarer osv?? Om det hade handlat om kvinnor så hade det blivit större nyheter. Men när det handlar om en man som utnyttjat unga män så nämns det bara i förbifarten.. Det är tragiskt att unga män som mår dåligt på grund av flera anledningar och som vågar bege sig till RFSL lokaler för att få hjälp blir utnyttjade. Helt galet och hur ser då dessa unga män på vårt samhälle? När de är som mest sårbara så blir de utsatta för denna vidriga behandling.

För det andra,,, när det handlar om män som utnyttjar eller köper unga män så talas det tyst om det. Inga stora rubriker, program eller typ intervjuer på TV om detta, VARFÖR

Enligt statistik så säljer unga män sina kroppar mera än unga kvinnor samt jag tror inte allt kommer fram för mycket är i det fördolda. Männen vill inte att de blir avslöjade att de köper unga män och blir sedda som homosexuella tror jag är en av anledningarna.

Hur det än är så är det tragiskt att dessa unga män drabbas och utnyttjas samt att inget speciellt görs för dem i samhället.