Okategoriserade

Lösa problem och låta hjärnan gympa är bra :)

Våren antagande och det känns härligt

Jag tog mig lite ledigt från bloggen för jag har varit trött och lite låg men nu känns det bättre. Vädret har blivit varmare så det blir att hänga undan den väldigt varma jackan och ta på en tunnare. Det känns underbart för då vet man verkligen att våren är på väg.

Danska serien Brottet “Forbrydelsen” 

Sträcktittar på den danska serien Brottet som är många avsnitt och långa. De är väldigt bra gjorda men jag kan gissa vem som är förövaren redan typ i 2-3 avsnittet av typ många första var nog 20 avsnitt och de andra 10..

En kvinna med stort fokus

Den kvinnliga huvudrollen som är en poliskommissarie är väldigt egen och gör sin grej och går emot de vanliga metoderna. Hon har typ asperger för hon ser detaljer och sammanhang som andra inte ser och blir totalt fokuserad och lyssnar inte in sina kollegor. Har svårt att hantera känslor och kallprata.. En bra personlighet för att lösa fall men svår att få med i en gruppdynamik.

En bra serie fast jag löste fallen tidigt. Tänkte på hur de bygger upp en spänning och för att vilseleda oss i händelseförloppet. Jag såg liksom bakom allt det och klurade ut vem det var. Brukar även titta på program som handlar om verkliga fall där jag även kan lista ut tidigt i deras berättelse vem det är och en trolig anledning varför det hänt.

Jag skulle ha blivit en bra poliskommissarie 🙂 har funderat länge på att studera kriminologi men inte blivit av pga flera anledningar. Men det är inte försent eller?

Hjärnan behöver gymnastik på olika sätt i livet

Jag gillar utmaningar och klura ut saker för då får min hjärna stimulans och liksom gymnastik. Viktigt när man kommer upp i åren så hjärnan inte blir “rostig” och kärvar.

Hjärnan behöver gymnastik som vår kropp och när vi rör på oss så får hjärnan mera syre och stimulans till ett bättre välmående.