Okategoriserade

Det är alltid bra att förbereda sig

Sponsrat inlägg i samarbete med Enkla Avtal

Det är alltid bra att förbereda sig

Det kanske inte är någonting som man tänker på ofta eller kanske inte vill tänka på helt enkelt. Men vi alla ska en dag avlida. Och då är det bra att man har förberett sig och skrivit ett testamente.

Det spelar ingen roll om du är sambo, singel, gift eller har barn så kan alla skriva ett testamente bara du är 18 år.

Testamente

testamente

När man skriver ett testamente finns det en del som man ska tänka på. För att du inte ska missa något och vill ha all information kan du gå in på Enkla Avtal innan du börjar skriva ditt testamente.

Ett testamente börjar gälla så fort du har skrivet det. Du måste också datera det och skriva under med din namnteckning.

När du är klar med ditt testamente måste du ha två personer som du inte är släkt eller gift med som bevittnar ditt testamente. Det kan vara några bekanta, grannar eller några som du känner. Dom måste också skriva på vid samma tidpunkt med personnummer och sin namnteckning.

Nått som är bra att skriva i vid vittnenas namnteckning är att dom intygar att du varit vid fullt förstånd när du skrivit testamentet.

Är du inte gift utan sambo med din respektive är det bra att skriva ett testamente då din sambo inte ärver automatiskt om något skulle hända dig. Sambon ärver i det läget halva bohaget.

Enskild egendom

Din sommarstuga eller något speciellt som du har i din ägo vill du kanske att ditt barn ska få som enskild egendom. Ditt barns respektive kan då inte få något för det om dom skulle skiljas och skriver bodelning.

Nu måste du hitta vart du ska förvara ditt testamentet så att det inte förstörs eller försvinner. Du kanske har ett brandsäkert kassaskåp eller så kan du förvara det i ett bankfack. Och det måste vara originalet och inte en kopia.

Mer information finns att läsa på Enklaavtal.se

Enklaavtal.se har också en länk på sin sida med mallar. Dom gäller för både sambos, makar eller om du vill skriva ett personligt testamente.