Okategoriserade

Har du flyttat till en villa behöver du en villaförsäkring

Sponsrat inlägg i samarbete med Villaförsäkring.se

Har du flyttat till en villa behöver du en villaförsäkring

Om du har bott hemma hos dina föräldrar har du inte behövt tänka på hem- eller villaförsäkring. Och har du bott i en lägenhet har du haft en hemförsäkring.

Flyttar du till en villa eller eget hus behövs det istället en villaförsäkring eller villahemförsäkring. Har du ingen försäkring kan du förlora både hus och lös egendom i huset om det händer något, tex en brand.

villaförsäkring

Villaförsäkring

Beroende på hur du bor finns det olika försäkringar för att skydda dig och din bostad.

När du bor i ett hus behöver du ett bättre skydd om något skulle hända än när du tex bor i en lägenhet och har en hemförsäkring.

Skulle du hyra ut ditt hus är det du som är ansvarig för att det finns en försäkring då det är du som äger huset. Och skulle du bygg om eller bygga till måste det skrivas in i din försäkring så att allt stämmer om något händer.

Beroende på vad du vill ha för försäkring och vilket skydd du vill ha finns det en del som man måste tänka på innan du skriver ett avtal.

Hos Villaförsäkring.se kan du gå in och få information om vad du ska tänka på innan du väljer din försäkring. Sidan uppdateras hela tiden med viktig information.

På sidan ser du också tre stycken populära villaförsäkringar med länkar till försäkringsbolagen så att du kan jämföra villkor, pris och vad som ingår.

Att ta den billigaste försäkringen för ditt hus är inte alltid det bästa. Jämför flera olika försäkringar så att du ser  vilken ersättning du får beroende på vilken nivå du vill ha.

Priset på försäkringen kan också skilja sig på hur gammalt ditt hus är eller hur stor bostaden är.

Tillägg på din villaförsäkring

När du hittat ditt försäkringsbolag som passar just dig kanske det försäkringsbolaget också ha tillägg som du kan ta. Vissa bolag kan ha reseförsäkring eller utökat skydd om du har mycket elektronik i hemmet som du vill skydda.

Självrisk

Det som också kan skilja sig hos olika försäkringsbolag är självrisken. Du kan välja en låg självrisk och betala en högre premie.