Okategoriserade

Framtidens krig som kommer ske på IT nivå har redan börjat och mänskligheten sover

Krigsföring på IT nivå är avancerat och kommer styra vår framtid

Ops redan fredag igen och veckorna springer på och det bästa med det är att ljuset har vänt och det går lika fort tillbaka som det försvann. Idag har jag fått göra det tråkiga och det är att tvätta men det är skönt när allt är på plats ihopvikt och rent samt doftar gott.

Tittade på SVT Forum där de tar upp olika politiska frågor. En fråga som jag har nämnt om tidigare är vår framtid när det gäller teknikvärlden som AI, algoritmer, cyber. Det kommer bli en framtid som vi har svårt att ta in i dagsläge för jag tänker på den snabba utveckling som hänt sedan jag var ung till idag.

Carl Bildt vår fd statsminister/utrikesminister talade samt svarade på frågor om framtida eventuella krigföring i världen. Vi kommer få krig i framtiden och det har egentligen redan börjat för det sker på en annan nivå än hur det var förr i tiden.

De använder AI, algoritmer, cyber osv.. De går in i olika system och förbereder framtida mark inom de olika ländernas IT värld. Vissa attacker har observerats eller vissa har talats om för media allt kommer inte ut till oss vanliga människor. IT världen har nu kvantdatorer som har sådan stor kapacitet mot de datorer vi har idag.

Alla länder, nationer och världsdelar förbereder sig för krigföring på IT nivå och allt kraschar i våra system och kan tvinga in oss att gå med på vissa saker för att få tillgång till våra system för att kunna leva. Allt vi gör och lever efter idag är digitalt och stort behov av internet och alla datasystem. Det dagliga livet är totalt digitaliserat vad vi än ska göra.

Andra nationer kan snabbt ta över ett land genom teknikens framfart. Även styra andras kärnvapen om de har vassa personer/system som knäcker skydden till deras system. Det kan bli helt fel information i systemen över vem som tryckte först på kärnvapen systemen.

Krigföring förr var mera muskelstyrka och antal män samt upplägg på att överrumpla och ha en bra strategi i truppföring. Nu sitter personer och styr drönare på andra sidan jordklotet och spränger sönder människor och hus.

Ett tungt ämne men en framtid som vi kommer gå till mötes och lilla Sverige är ett pyttelitet land och ligger efter i denna värld.