Okategoriserade

Covid-19 vår osynliga fiende just nu

Reglerna för covid-19 som vissa försöker slippa undan

Idag en gråmulen dag där molnen nästan slickar sig fast i marken och ger ett lågtryck som känns i hela kroppen. Men bakom molnen lyser solen.

När det handlar om att kringå bestämmelserna för covid-19. Läste i nyheterna att svenskar boende i England tipsar varandra om hur de kan komma till Sverige.. De åker till andra länder och mellanlandar i typ som det stod i nyheterna Danmark, Belgien, Frankrike. Undrar om de har någon typ av kontroll på dessa passagerare? Jag tycker att allt sker för släpphänt i Sverige samt även i vissa andra länder.

Vad skulle egentligen hända om viruset muterar sig till som under Spanska sjukan i den andra vågen. Det var de unga och friska med starkt immunförsvar som dog. Starkare immunförsvar desto snabbare förlopp. Från smittotillfälle till död inom några timmar till några dagar. Där de blödde ur mun och näsa för deras lungor fylldes med blod. De drunkna i sitt eget blod…

Skriver detta för många förstår inte eller helt enkelt struntar i att vi har en pågående pandemi. Vad skulle hända om det började hända nu? Då hjälper inte intensivvård för det går för fort.

Ta hand om er och följ restriktionerna samt ta ett eget ansvar. Tänk efter innan ni får för er att göra något utöver det som måste göras för att få vardagen att gå runt. Använd munskydd när det är svårt att hålla avstånd. Tvätta noga händerna osv…