Okategoriserade

Julafton där vuxna skriker och barnen gråter mitt i bland alla snören och papper

Jul hysteri där många jagar julkänsla men landar pladaskt och kan sluta med tårar

Nu är det en dag närmare julen och många förväntningar stiger för många och för en del så innebär det ångest, ensamhet, bråk, misshandel och utanförskap.

Alla instanser blir nedringda för de som ringer tror sig att alla andra har det bra där barnens ögon glittrar i förväntan på tomten. Där ljusen lyser upp där hemma med nybakta pepparkakor som doftar härligt så det vattnas i munnen i det mysiga julpyntade hemmet.

 

Julfilmer rullar på tv där det är så himla vackert och kärleksfullt men det verkliga livet är så annorlunda.

Jag tar avstånd till sådan överdåd och överflöd av allt. Om vi tänker på den person vi egentligen firar denna dag så motsatta han sig mot de rika och religiösa i samhället. Han hjälpte de fattiga, utstötta och behandlade alla lika kärleksfullt. Jag är inte kristen för jag kan inte stå för vad de säger eller agerar efter. Jag tar Yeshua till mig den enkla judiska man som talade till folket. Vi behöver klä av allt som efterföljarna har lagt på i flera lager så vi kan se den rätta mannen.

Jag vet att vi har skapat denna värld och mycket är för att känna extra mysigt men det har gått till överdrift där många far illa dessa dagar. Många bråkar om allt möjligt där barnen i slutänden får ta smällen som är barnens dag.

Vissa barn är så curlade att de inte ens blir glada utan besvikna att de inte fick den där speciella saken och kan sura resten av julafton. Föräldrar dricker för mycket och glömmer egentligen vad som är viktigt denna dag. Vuxna grälar och skriker och barnen gråter mitt bland alla papper och snören.

Jag chillar och tar det lugnt för mig är inte julen viktig utan bara en högtid som gått över drift i mina ögon. Att samlas och fira en högtid med våra nära och kära är inte fel men många sitter faktiskt ensamma och mår dåligt.

Om du är ensam.. Fixa något gott att äta tänd ljus och tänk på vem vi firar egentligen. Hans riktiga judiska namn är Yeshua och en enkel man av folket som gjorde uppror mot de religiösa och romarna i riket. Känn in en frid att det är faktiskt ok att bara vara själv och låt andra stressa, bråka och jaga en julkänsla som många ändå inte uppnår fast de lagt ner massor med tid och pengar.

Jag är bara glad att jag inte ligger på sjukhuset och behöver blod som förra julen. Ska träffa yngsta sonen i mellandagarna inne i Stockholm om jag nu orkar och om jag bör resa för covid-19.. Känner mig fortfarande inte bra..

Idag så vänder ljuset nu blir det inte mörkare utan ljusare för varje dag. Härligt och snart ett nytt år med nya äventyr och möjligheter.