Okategoriserade

Adventsfika med reflektion över vårt julfirande som jag hoppar över

Idag så är det första advent och de kristna tänder det första ljuset i sina adventsstakar..

Jag är inte kristen så jag tänder inte något ljus eller följer de traditionella traditionerna. Man kan tända ljus och mysa med en kopp julglögg för att det är gott men det gör jag inte i år heller. Tog en promenad på förmiddagen och i början så dalade det sakta ner små snöflingor som han smälta innan de kom till marken.

Läst nu en stund i en av böckerna som jag har på gång men nu så blir det annat av. Först en fika med lussebulle, smarrigt. Nej jag har inte bakat och inte gjort det på jätte länge. Tror det var julen 2011 som jag gjorde det senast samt inga andra bakverk heller.

Önskar alla en trevlig första advent och sätt ingen press på er för det är inte värt det… Julen är en tradition som blivit så hysterisk och massa måsten. Hur många tänker egentligen på varför vi har en jul? Enligt sägnen så är Jesus född då men troligt inte.

Hans riktiga judiska namn är Yeshua och de som jämfört texterna som skrivits tillbaka i tiden så tror de att han är född år 3 evt och på våren. De som styrde och skapade religionen har bestämt efter om hur vi ska se på texterna. De har skapat traditionerna som vi följer och som har ändrats av tidens utveckling i samhällena.

Men i grunden så är det ett firande att ljuset vänder och kommer tillbaka som firades innan Jesu tid..

Frid i sinnet kära medmänniskor i världen