Okategoriserade

Är de heliga texterna metaforer för att skapa bra berättelser?

Är de heliga texterna metaforer där de ville skapa berättelser för att skapa en trygg plattform för foket?

Regntunga skyar idag över en spirande julpyntande tillvaro som byggs upp i samhället mera och mera. Adventsstakarna som kommer upp i fönstren och ljusslingor som slingrar sig runt överallt utanför husen.

Jag har hela tiden tyck och känt att de heliga texterna är metaforer och de ville bygga upp en spänning och broderade ut texterna mera intressanta. Vad är egentligen riktig fakta? Det kommer vi nog aldrig att få veta..

Om det skulle framkomma något stort som visade på en motsats mot någon religion så skulle det tystas ner totalt. Jag tror till och med att de skulle kunna tänka sig att döda för att hålla borta sanningen. Men längre fram i framtiden så kommer det i alla fall komma fram men inte just nu i den närmsta tiden.

Jag ser alla religioner som sagor som berättades för alla behöver något att tro på och finna en mening i livet samt att känna en samhörighet tillsammans med andra. Det fick/får människor att kämpa för något gott i världen. Där religionerna och tro på en Gud skapat/skapar oreda men det vi behöver inse är att vi funnit något annat att kriga och bråka om.

Mänskligheten är skapt på det sättet och vi är rätt barbariska fortfarande men de flesta vill blunda för det. Vi vill bli underhållna med både spännande händelser samt skräck och fasa för att kittla våra sinnen. Titta bara på alla serier som går om våld, dödande  samt dokumentärer om hur de kriminella beter sig och hur de kan tänka.

Jag tittar utan att fasas och bli berörd över det. För mig är det bara en film där jag analyserar deras beteenden och blir ibland till och med uttråkad och slutar titta för det ger mig ingenting.

Vi behöver fokusera mera på det goda som ger oss en bättre balans för nu så är det mycket känslor i omlopp där viruset skapar bara mera frustration och oro. Kärlek inom dig och till din nästa är viktiga känslor för en god hälsa och trygg tillvaro. Bemöt andra som du själv vill bli bemött.