Okategoriserade

Mörkret tar över tidigare för varje dag nu där den glittrande julbelysningen lyser upp de halvtomma gatorna

Skrivna texter blir alltid färgade av personens syn på livet samt erfarenheter/utbildning/politik

Var idag ner en snabb tur till city och hemköp samt seglade förbi biblioteket. Hittade två böcker som ska bli intressanta att läsa.

Vad hände på vägen till Jerusalem? En gåta i historiens utmarker skriven av Lena Einhorn

Den andra på engelska The Leap, The psychology of spiritual awakening skriven av Steve Taylor

Har läst tidigare böcker som Lena har skrivit där hon går djupt ner i detaljer från bibelns texter och jämfört med andra historiska texter. Skrivna texter blir alltid färgade av personens syn på livet samt erfarenheter/utbildning/politik och en del gånger påverkade av andra runt omkring som kanske sponsrar med pengar osv…

Nu blir det bara mörkare och mörkare ute och julbelysningar lyser upp redan överallt i Uppsala och man kan känna lite julstämning. Det behövs extra nu lite mys för alla människor i världen och den kristna världen har julens högtid som jag inte firar något speciellt.

Men jag gillar all belysning och julmusiken är fin samt en del mat. Därefter så tycker jag julen fått en hysteri av dess like som stressar många där vissa barn far illa. Istället för att få uppleva en fridfull jul med julklappar och tomten som kommer och knackar på. Förr i tiden hade vi en julbock som kom istället som de skrämde barnen med för att lyda.