Okategoriserade

Meditation ger dig ett inre lugn där hjärnan får hjälp att skapa nya möjligheter för oss

Meditation ger ett inre lugn och hela kroppen för en avslappnad stund

OK, det är måndag morgon och en ny vecka som ska fyllas i med olika göromål som behöver göras samt att vara snäll mot sig själv. Vi får inte glömma att vara snälla mot oss själva och pyssla om vår kropp och psyke.

Tog en promenad på ca 30 minuter på förmiddagen som jag försöker göra varje dag utom de dagarna som jag måste iväg på ärenden. Då blir det längre tid och längre sträckor.. I morgon så ska jag till VC läkare får se vad det blir av det.

Försöker ta en dag i taget och chilla så min kropp återhämtar sig i ett lugnt tempo. Mediterar varje dag och stretchar hela kroppen. Meditation är läkande för kropp och psyke som är ett av mina avsnitt från boken.

XXXXXXXXX en del av min text från avsnittet om meditation nedan XXXXXXXX

När vågorna svänger i en frekvens på 30–80 Hz kallas de gamma- vågor. Dessa vågor har betydelse för vår inlärning, koncentration och minneslagring. Gamma-vågorna som munkarna fick under meditationen uppstår i en ”normal” hjärna endast under korta stunder vid till exempel problemlösning. 

År 2008 grundade Richard J Davidsson ett Center for investigating healthy minds vid universitetet i Wisconsin-Madison, USA. Där ett 70-tal forskare studerar effekten av avslappning, mindfulness, acceptans och meditation. Där de även studerar mindre rutinerade meditatörer än munkarna samt även nybörjare för att få svar på frågan om den kortaste tid man behöver meditera för att få bra effekt. Han förklarar att olika meditationsformer har olika effekt på hjärnan och gör oss gott vid olika tillfällen i livet. 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Meditation är bra och kan vara mera saker än att bara sitta på ett visst sätt och vara tyst. Det kan typ vara när vi skapar något med våra händer och glömmer tid och rum. Därför är det bra att slappna av med ett intresse som vi gör för oss själva och blir tysta..

Jag lyssnar på meditations musik som har olika hertz när jag sitter och skriver samt gör en eller till och med två guidade meditationer under en dag just nu.