Okategoriserade

Stress är inte bra för oss under en längre tid men en överlevnadsstrategi

Idag en undersökning som sätter mig i stor ångest och stress känsla som jag bara vill fly ifrån

Idag ska jag till sjukhuset och behöver åka snart.. Är jag nervös? OH NEJ DÅ… suck

Jag är väldigt nervös men tar det med ro i alla fall. Det blir som det blir och jag vet att jag kommer ligga på britsen helt stirrig och kallsvettas. Alla stresshormoner slår på för fullt och jag vill bara fly men måste ligga kvar. Kroppens minnesceller kommer ihåg smärtan från förr och signalerar att jag ska fly från faran för att överleva.

Kroppens försvar för överlevnad som våra hjärnor är inprogrammerad med från evolutionen. Vi beter oss så för hjärnan kalkylerar och analyserar alltid efter faror för oss. Hjärnan kan inte särskilja på sanning och fantasi och det är därför vi kan reagera och bli oroliga och till och med få ångestpåslag av att bara tänka på en sak.

Med allt detta med i bagaget så bär det iväg till  sjukan snart då… Hoppas att det inte blir operation utan ett mindre ingrepp idag bara. Det är inte så bara det heller, Suck

Hmm jag piper över detta när det finns så många därute som far illa och har det svårt just nu av olika anledningar. Ta hand om er alla och jag återkommer med berättelser och kommentarer om det i livet som behöver talas om.