Okategoriserade

Varför måste vi äta hajfenssoppa?

Hajfenssoppa är en onödig maträtt för den skapar så att hajarna blir misshandlade till en långsam död

Det går mot kvällen och snart dags för middagen och som alltid så kommer tanken. Ok vad gör jag för mat idag. Det är inte mitt område för jag tycker det är så tråkigt att laga mat men ett måste. Bara gilla läget…

På tv i morse så pratade de om ett ämne om hur vi förstör och skapar oreda i faunan i haven. Vi gör det på många olika sätt och detta är ett som jag även tar upp i min pågående bok.

Allt är så finurligt skapat och vi är så okunniga och oförstående när det gäller hur allt hänger ihop. Hur beroende vi är av att det inte blir stört i balansen. Vi håller på att gräva vår egen undergång.

Denna gång så är jag arg över hur de agerar och gör mot en viktig skapelse i havet. Alla är viktiga för balansen men dessa djur hanteras på ett avskyvärt sätt helt utan respekt. Vi rovgirig människor fiskar upp hajar som dras snabbt upp på båten där fenorna skärs av och kastat direkt tillbaka i havet som sjunker ner oförmögen att simma. De går en plågsam död tillmötes.

Nu ska vi människor skapa den omtalade hajfenssoppan som lagas på restauranger i hela världen. Jag har tyvärr ätit det i början av dessa restaurangers begynnelse. Men inget på många år kommer inte ens ihåg när jag gjorde det sist.. Det är bara att förbjuda soppan och handel av dessa fenor. Men som vanligt så kommer det inte att försvinna helt för det finns alltid några som fortsätter på grund av det handlar om stora pengar.