Okategoriserade

Andra vågen av den osynliga fienden som vi inte kan se men finns där ändå

Viruset ökar igen och vi får bara gilla läget och fortsätta som vi gjort nu under en lång tid. Undrar hur länge detta ska hålla på?

Idag får vi uppleva en solig höstdag i Uppsala och njuta av det fina vädret. Det blev en promenad och nu sitter jag inne och skriver där solen skiner in genom fönster som står på glänt. Livet rullar på ute på stan där covid-19 börjar härja igen.

Den andra vågen som kommer bita sig fast nu under vintern. Läste idag om att viruset har en förmåga att överleva bättre när det är kallt väder. De små partiklarna som flyger runt och kan landa lite här och där som vi kan andas in eller komma in i ögonen.

Det är bara att fortsätta med beteendemönstret vi har som att hålla avstånd, tvätta händerna ofta samt inte ta oss i ansiktet när vi är ute på stan. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen för viruset kommer inte att ge med sig ännu. Vaccinet lär dröja och jag kommer inte att ta det….

Jag har aldrig tagit något vaccinet mot någon influensa. Senaste gången jag fick influensa var efter nyåret 2000 blev smittad på nyårsfesten från 1900 talet över till 2000 talet på en stor fest.

Börjar känna mig lite snorig nu med huvudvärk men det kan vara en vanlig förkylning som är på gång. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av allt.