Skip to content
Okategoriserade

Gensaxen som klipper och klistrar i vårt DNA ger nya förutsättningar för männskligheten

Är gensaxen svaret på att förändra våra förutsättningar i vår tillvaro?

Livet rullar på och världen snurrar för fullt på där ute i det verkliga livet samt den virtuella. Där internet tar över vår kroppsliga tillvaro. Allt går så fort fram och hänger man inte med så hamnar man liksom utanför livet och allt som sker och kommer ske i framtiden. För allt kommer mera hända på internet och om man inte är ute där och surfar runt så missar vi mycket om livet och det som händer ute i världen.

Ett av Nobelprisen i år som handlar om en framtida stor förändring för mänskligheten..

Nobelpriset i Kemi som Emmanuelle Charpentier och Jennifer A Doudna fick för de har tagit fram gensaxen, Crispr

En stor revolutionerad möjlighet som kommer förändra så mycket i framtiden där vi kommer kunna förändra våra DNA. Klippa och klistra där vi kan ta bort det vi ärver i vårt genom från historien. Det är nu vi kan skapa förändringar och ta bort de gener som ger oss sjukdomar samt skapar en jobbig tillvaro.

Tekniken gör så att det går att skräddarsy allt från bakterier till större organismer och kan då exempelvis fungera som modeller inom läkemedelsforskning.

Det är nu vi börjar leka Gud när vi går in i vår arvsmassa som kommer skapa andra förutsättningar i framtida människor. Undrar hur vi kommer se ut och agera när vi nu kommer kunna skräddarsy den nya mänskligheten i framtiden. Jag har nog redan lämnat denna planet när vi har kommit dit, tack och lov…

Jag börjar känna mig för gammal för alla dessa stora förändringar men tycker det är så fantastiskt och är jätte intresserad av utvecklingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *