Okategoriserade

Vampyrmiddag på Akuten som resulterade i ett argt beslut denna gång

Akuten från insidan återigen inte roligt

I fredags så var jag tvungen att åka till akuten igen, suck. Detta problem som nästan tar död på mig varje gång för om jag inte åker in och får blodtransfusion så blir jag först medvetslös och sedan lägger mina organ ner och hjärtat slutar slå. Hb vid inskrivning 70..

En ny upplevelse på akuten med restriktionerna för Corona. Kom in snabbt till ett rum och läkaren kom efter 10 minuter och fullt pådrag med tester osv. Jag var rätt blek om nosen och slut i krafterna. Första gången det gott så fort men de vet om mitt problem som blir den 5 gången sedan februari 2018.

Äntligen en läkare som lyssnade ordentligt och ville förstå och utreda mitt problem men som han sa, jag är bara jourläkare och kan inte fortsätta utreda. Han sa, Vad är det vi läkare missar.. Har varit under utredning i 2,5 år. Där överläkaren från mag och tarmmottagningen sa vid ett tillfälle du får kanske leva med detta. Komma in och tanka på nytt blod mellan varven. Han kom upp från avdelningen när jag låg inlagd på en kirurgavdelning mars 2019. 

85 i hb efter 2 påsar blod i fredags och på lördagen 1 påse till på eftermiddagen och landar då på 96 i hb. Resan på att tappa har gått fort sista juli 128 hb som är en jätte bra nivå, 1 september hb 93, akuten 4 september hb 70. Problemet började 15 augusti denna gång.

Blev utskriven på lördagskvällen för brist på platser för jag hamnade på akutens avdelning där man typ bara ska stanna i max 1 – 2 dagar. En ung stressad läkare kommer som är specialist inom urologi och är inte så intresserad av att förstå min situation. Jag är på utredning hos en specialist men har bestämt mig efter samtal med denna läkare samt jourläkaren att skaffa mig en second opinion. Senast vi pratades vid så var jag arg och hon var inte sen med att svara mig i en hetsig debatt om mitt läge.

Inom vården möter man trevlig omtänksam personal och en del inkompetenta personer där de endast tänker på sig själva och sina karriärer där en del har valt fel yrke. De struntar i sina patienter utan fokuserade mera på sig själva. Jag vet att de är pressade och får jobba under stressade förhållanden ibland och det gör saken inte bättre.

Har bestämt mig efter denna upplevelse att anmäla hela historien från start februari 2018 till patient nämnden. Hur de har agerat och gjort under hela min resa på Akademiska sjukhuset  för jag har fått mera kunskap om vad som är fel och rätt inom vissa saker jag blivit utsatt för under denna tid. Jätte arg och de kommer få höra det nu också..

När jag lämnade sjukhuset så var jag så arg att jag gick hela vägen tillbaka till där jag bor nu med tårarna i halsen så det värkte. Halsen krampade men adrenalinet pumpade ut i kroppen som fick mig att orka gå. Fick stanna till några gånger för att få ner pulsen och hjärtslagen. Var helt genomsvettig när jag var framme och när adrenalinet gick ner helt slut och skakade i hela kroppen.

Nu har jag FAN fått nog nu ska de få veta hur de har agerat fel och jag kommer skriva en insändare eller flera. Jag ska även engagera politikerna för personalen får gå på knäna och stressa och då gör de inga bra omdömen heller. För läkarna, sjuksköterskorna och undersköterskorna är människor och inga robotar med en på och avknapp.

TACK TILL ER SOM BEMÖTT MIG MED ETT KÄRLEKSFULLT OMHÄNDERTAGANDE. EN STOR ELOG TILL ER..

BEMÖT ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEMÖTT