Okategoriserade

Händelser som skapar heta debatter och världen skakar

Omg nu har det hänt mycket saker i världen och i vårt avlånga land Sverige. Det som jag skrivit om tidigare kommer närmare och närmare.

Vilade hela dagen igår samt tar det även lugnt denna regniga sensommardag. Snart är hösten här med dunder och brak men september kan bjuda på varma dagar som är min månad för jag fyller år då. Inget som jag firar för tycker det är i min ålder inget att fira direkt. Bara en acceptens att ett år till har gått i mitt liv.

Dagens tema går i politik

Det är oroligt på många håll i världen och av olika anledningar men en av de största är kultur och raskrockar. I USA så har vi den sittande presidenten Donald Trump och han har ett beteende som ett stort barn som har svårt att hålla sig till sanningen och hittar på berättelse som är i vissa fall utan några grunder till. Han är farlig för vår framtid i världen och jag hoppas att han förlorar valet. Men som vanligt så är det redan klart innan hur de som verkligen styr kan påverka valet.

Svensk politik, domarna i Danmark som föll över de unga personerna som utförde typ en avrättning enligt utsago som tillhör en dödspatrull från Rinkeby i Stockholm. Endast 17 år gamla vid händelsen och i dagsläge hunnit bli 18 år och myndiga enligt svensk lag. I Sverige hade de fått lägre straff för deras ringa ålder och hamnat på ungdomsanstalt som är annorlunda än ett riktigt fängelse.

En kompis till mig som är nysvensk sa en kommentar som jag blev lite irriterad över. Han sa att svenska fängelser är som Miami Beach, vill då säga också att mannen inte varit där eller suttit inne. Men han jämför vårt land mot sitt och då blev det ett stort hopp i samhällsklasser.

Det jag tycker är värst med de unga männen som tappat fotfästet i det riktiga livet och lever som i en bubbla utanför samhällets verklighet. Är att de har ingen respekt för äldre eller andra personer. Ingen tro på ett normalt liv eller vill typ inte leva ett vardagligt liv.

De finns människor som är kick sökare alltså har genen för adrenalinbehov och blir som en drog för dem. Där de behöver öka på får att få rusningskänslan som skapas av makt, kaos och se rädsla i människor. De finns även de som har genen som kallas för krigar genen och de vill bråka, skapa kaos och slåss utan direkt en anledning utan har personlighetsdraget. Det var männen som tillbaka i tiden var ute och kriga i långa utdragna krig mot betalning där en del var stora krigsherrar.

Ytterligare en stor händelse igår i som höll på i flera timmar och polisen hade svårt att få kontroll på situationen. Det var en dansk politiker som tände på Koranen i Malmö i utkanten av Rosengården. En stark och provocerande gest för att få igång protester och väcka upp en fråga som ligger och darrar i luften i hela Europa nu. Högerextremister ökar i många länder som på 30 talet där det var först en kraftig ekonomisk nedgång som drabbade många i alla länder som vi har nu beroende på covid-19.

Det som legat och pyrt länge och växt med tiden där politikerna inte tar sitt fulla ansvar över hur allt handhas när det gäller integrationen i alla länder som tar emot flyktingar. Att det blir en reaktions till slut är ofrånkomligt och de borde ha förutsett det. Vi i Sverige är för snälla och borde kräva mera än vi gör idag så det blir en känsla av uppskattning att få möjlighet att få stanna.

Vi är som typ curlande föräldrar där vi tappar kontrollen och ungdomarna tar över.. Många heta frågor som är viktiga att ta bra beslut om och det behövs snabba vändningar och ingen långdragen politiskt handhavande.

Vad vill vi ha för framtid för alla som lever tillsammans? Vi har alla lika värde men hur vi beter oss mot andra är en viktig fråga som måste förändras. Hur kan vi bidra med att förändra?

Börja med oss själva, att ändra tänk om sig själv först. Acceptens för vem du är och starta med att älska dig själv och försöka se den andres värld och inte fördöma andra. Döm aldrig någon innan du gått i personens skor..

Ingen religion är den rätta, ingen folkgrupp har det rätta fullkomligt bästa levnadssättet, ingen politik till höger eller vänster extremt är det rätta.. Men vad är då egentligen rätt?

Mänskliga rättigheter och respekt mot andra är viktiga punketer. Vi kan aldrig älska alla men respektera varandra med en ödmjukhet för den personens livshistoria.

Behandla andra som du själv vill bli bemött