Okategoriserade

Pistolen var inte laddad

Söndag och samhället går på halvfart för det är dagen för återhämtning och laddning inför den nya veckan. För de som arbetar måndag – fredag.

Jag har arbetat den varianten samt skift, dag, kväll och natt. Att jobba natt sliter på kroppen och förkortar våra liv. När jag började jobba efter mammaledigheten så blev det nattskift från 19:00 – 07:00 och gick på 100% jobb. Inga 75% eller något liknande. Jag hade 5 – 2 schema och de dagar jag var ledig så var barnen hemma med mig.

Efter ett halvår hände ett allvarligt tillbud under ett skift. Jag jobbade som väktare på den tiden och med det kan man utsätta sig för saker som kan hända. Fick en pistol riktad med hudkontakt mot min panna av en arbetskollega och jag sa då… Jaha visst va.. Pang och då trycker mannen av och det klickar till… Hade det funnits kvar en kula i loppet så hade jag inte suttit här idag. En händelse som många skulle må väldigt dåligt av men vad som sedan hände är en lång historia. Jag la i alla fall den händelsen i min ryggsäck och bearbetade den inte då. Mina barn var små och allt måste rulla på..

Efter det så började jag jobba måndag-fredag och fick gå upp 04:30 varje morgon för att komma till jobbet. Från Nacka till Bromma i Stockholm. Vissa nätter blev det inte mycket sömn på grund av barnen som vaknade på nätterna osv. När jag nu ser unga föräldrar med småbarn så är jag så tacksam att jag passerat den tiden.

Blir bara trött av att tänka på den tiden och jag förstår varför jag brakade in i den berömda väggen.. Det fanns mera i ryggsäcken innan samt fylldes på fram till hösten 2013. Idag sitter jag med en förstörd kropp och önskar att jag hade vetat om allt jag vet idag då.

Livet har sina överraskningar och utmaningar. Lev i nuet för det är skapelsen kraft och var alltid trogen ert hjärta.