Okategoriserade

Miljöhotet vi står inför i hela världen

Miljömötena är en stor fars för de tar inte tag i de stora frågorna som verkligen behövs.

Idag blir det att chilla i sängen och låta min fot få vila så den blir bättre och jag slipper denna intensiva nervsmärta. Min doktor ringde mig igår för att höra hur jag mår sedan förra veckan. Han är orolig för mig och jag är så tacksam att jag har fått en doktor som verkligen bryr sig om sina patienter,

Tacksamhet 🙂 Han ringer nästa vecka också

Ämnet som jag skriver om idag handlar om hur vi förgiftar vår miljö för vi skapat ett sådant slit och släng samhälle. Där modeindustrin står för den värsta miljöskadorna för naturen samt får våra kroppar. Om vi fortsätter som vi gör så slutar det inte så bra.

Ett ämne som detta är stort och finns mycket att säga om det och viktigt att ta upp för vad lämnar vi i arv till våra barn och nästkommande generationer. En nedsmutsad miljö för vi vill leva i överflöd och slit och släng samhälle där modeindustrin är en bland de största bovarna i nedsmutsning.

Hur många tänker på att våra kläder skapar så stor förödelse i naturen och gör de som arbetar i den miljön sjuka och går en tidig död tillmötes. Där deras barn får ärva från föräldrarna gifterna i kropparna som aldrig försvinner någonsin utan fördubblas från generation till generation.

Om du äger ett par jeans eller till och med flera som har utseende som slitna speciellt. Då är du med och skapar en framtid som blir katastrof.

Vårt rena sötvatten som hela vårt ekosystem är beroende av för att allt ska kunna existera. Utan friskt vatten dör allt ut inklusive mänskligheten.. Alla textilier och läder som färgas inom industrin och som används inom mode och andra områden har giftiga ämnen i produktionen. Naturen tar största smällen för de har inga reningsverk utan släpper ut orenat vatten från produktionen rakt ut i floderna som är så giftiga så det finns inget levande i dessa floder. Där befolkningen kan se vilken färg som gäller i modet just nu på grund av att floderna färgas.

Vill vi verkligen bidra med en sådan tillverkning och nedsmutsning i vår värld? Många tänker kanske att det är så långt bort och påverkar inte dem själva men det gör det. Gifterna sprider sig för floderna rinner ut i haven och forskare har funnit gifterna i polarbjörnar. Djurlivet i haven påverkas på många sätt samt vi äter fisk från haven. När vi sedan sätter på oss kläderna och lever bland produkterna i vår vardag så får vi i oss gifterna.

Ett ämne som vi påverkas mycket av i vår vardag är det som används för flamskydd som finns typ på alla produkter vi har i hemmen. Detta ämne har skapats för att produkterna inte ska antändas för lätt. Plast flamsäker som elkablar samt elektronik, tillsatser för att de ska vara antibakteriellt i typ skor, träningskläder, soffor samt för att skapa en smuts och vattenavstötande yta. PVC för att skapa mjuk plast i tex badpooler, skor, stövlar, väskor samt alla produkter i konst skinn..

Microplast finns och nu så hörde jag på en dokumentär om att nu finns även nanoplast och det är så litet att det kan ta sig in i våra celler. Plast är tillverkat för att vara starkt och svårt att bryta ner och de har verkligen lyckats med en kostnad av vad vi har idag. Vi har många andra områden och gifter i vår vardag som förgiftar oss. De påverkar våra hormoner så vi blir mindre fertila, missbildningar samt psyket påverkas.

De stora miljömötena vi har i världen där alla länder samlas är en riktig fars och den globala uppvärmningen är en stor fråga. Stämmer det faktiskt att vi lever i en sådan förändring? Först och främst så är vår planet/universum i ständig förändring. Jorden har haft väldigt stora förändringar när det gäller hur den har utvecklats som till exempel hur landmassor, vattennivåerna samt där olika djurarter kommit och gått med stora klimat förändringar. Jorden är i ständig förändring och det kommer som i cykler där vi nu kan räkna ut vissa saker som kan hända osv.

Varför kallar jag de stora mötena en fars? De som sitter på sina poster kan göra stora förändringar men då behöver de backa ekonomiskt på många områden. Det är svårt att få till en förändring när det är starka politiska och ekonomiska krafter bakom allt som produceras. Allt handlar om pengar i slutänden..

Går det att förändra vår värld till en friskare hälsosammare och renare tillvaro? Ja, om alla länder och de stora företagen tar sitt ansvar och vi mänskligheten slutar att använda felaktiga saker och slutar med ett slit och släng samhälle. Men först måste vi vakna upp samt få information om hur allt ligger till med våra produkter och hur de tillverkas. Det vi kan göra och är en stor påverkan är att sluta konsumera deras produkter helt enkelt…