Okategoriserade

Nervsmärta är sjukt jobbigt att uppleva

När akuten är enda allternativet för att få hjälp med den fruktansvärda smärtan

Dagens ärende blev en tur ned till akuten på Akademiska där det kändes som jag kom till en film som handlar om att vi har blivit invaderade av en farsot. Det har vi också men känns inte annars så ute i samhället för vi i Sverige hanterar covid-19 på vårt eget sätt.

Man fick inte gå in på akuten som vanligt utan det var  avspärrat och det stod några stolar utställda med stora mellanrum. Skyltarna informerade om att vi fick vänta på att personal kom ut. Ut kommer 2 st läkare som har skyddsutrustning på sig och jag tänker då precis på att mitt ärende kan fixas på närakuten istället. Byter några ord med en kvinnlig läkare som står bakom ett högt galler som skiljer oss åt och hela situationen känns så overklig.

Jag travar iväg med min värkande vad och fot som känns avdomnad. Smärtan är olidlig för idag tog jag ingen Alvedon eller smorde in vaden med smärtstillande gel. Vid närakuten så är det lite mindre folk samt personalen har inte full utrustning utan är  som vanligt.

Läkaren konstaterar att jag har inflammation i foten pga min artros i tårna som skapar en svullnad som trycker på nerver. Jag vet själv att min smärta är en nervsmärta som är så intensiv och strålar upp i vaden.

Läkaren lyssnar, klämmer lite och säger  vilken smärtstillande tål du osv… Låt foten få vila och i högläge, hmmm jag som behöver få upp min kondition.. Fick Citodon som är rätt starka och  jag gillar inte att ta sådana men värken håller på att få mig att tappa fattningen.  Även nu när jag tagit 2 st så är inte värken helt borta och den domnande känslan är kvar, suck

Det blir nya tag imorgon med allt så nu ska jag bara vila och ta det lugnt..  Helt sjukt att smärtan och känslan finns kvar med 2 st piller.. Grrrrr

Ta hand om er där ute bland vimlet. Imorgon så ska jag skriva om hur vi förstör vår miljö för att vi ska gå omkring i jeans och billigt slit och släng klädsamhälle.. Tragiskt hur planetens vattendrag blir förgiftade och det händer många saker som är livsviktiga för vår överlevnad…

Angående plast så har jag hört om microplast men nu finns också nanoplast som är så litet att det kan tas sig in i våra celler, suck..