Okategoriserade

Oskuldskontroll av något som inte finns där..

Ytterligare en regnig dag i grönskan där gräset får extra fart när värmen kommer sedan.

Det blir att köra hårt med klipparen men ser det som min träning och motion med massor av frisk luft… Atjooo får ta allergitabletter dock för allt grönt som spirar i trädgården.

Idag höll jag på att sätta frukosten i vrångstrupen och det finns mycket att bli upprörd över just nu men detta är något som jag blir så arg över.

Det är om att unga kvinnor ska kontrolleras om de är oskulder innan giftermål och det är inte en religion vi pratar om då utan en mera sträng tradition och sed.

Varför ska kvinnan vara oskuld innan????? Varför behöver männen den traditionen fortfarande… Vi lever på 2000 talet och passerat gränsen för mossiga seder för länge sedan tycker jag. Vad är männen rädda för? Att jämföras med andra att inte duga till, att kvinnan har upplevt en sexuell handling med en annan man där hon haft en njutning eller en total katastrof upplevelse.

Oskuldskontroll är ett himla påhitt från dåtid, där de visa försökt intala kvinnor att det finns en mödomshinna som spricker vid första intima mötet. MEN det finns ingen sådan hinna…. Återigen ett sätt att skrämma kvinnor till lydnad innan giftermål.

Kvinnor ser olika ut precis som mäns underliv ser ut, långa, korta, smala, tjocka osv. På kvinnan finns det olika veck och ingången kan vara olika stor som då spricker om mannens bihang är av den större storleken osv.

Bild nedan på hur olika hudveck kan se ut.

Därav att kvinnan kan blöda vid första gången. Alla gör det inte alltså och då kan det vara så att mannen och familjen tror att hon inte är oskuld. Stackars dessa kvinnor när det uteblir för dem som utsätts för kontroll av lakanen dagen därpå efter bröllopsnatten av svärmor.. OMG Förhoppningsvis har det bara varit så tillbaka i tiden och inte nu när det gäller kontrollen av lakanen.

Alltså kom ihåg det finns ingen hinna som kvinnor tillbaka i tiden och tyvärr fortfarande tror finns. I vissa länder så gör de kirurgiska ingrepp för att fixa till en kvinnas underliv för att hon haft mycket sex innan och då syr de bara ihop henne lite så ingången blir trång så att hon spricker vid nästa intima möte.

Herre Gud vad kvinnor ska behöva lida för männens fåfänga och tro att de är den enda mannen i sin kvinnas liv. En annan ännu värre sak är de kvinnor som blir könsstympade för att stänga till och försvåra för dem att ha sex. Skrivit om det tidigare här och har med det i min bok.

Den svenska sjukvården och läkare har skrivit intyg att unga kvinnor inte haft sex och jag undrar hur en välutbildad läkare kan ta på sig den rollen när de vet att det går inte se om en ung kvinna har haft sex eller inte. Dagen efter precis så kan det synas kanske pga att det kan uppstå irritation i slemhinnan och då speciellt om hon inte varit med riktigt på noterna och han hade en stor.

Jag skulle vilja ta ett snack med dessa män/familjer som kräver denna kontroll innan giftermål. Ge dem en lära om hur kvinnokroppen ser olika ut och hur den fungerar samt om sex och samlevnad.

Varför är samhällena och världen så rädda för kvinnornas sexliv?

Det känns som männen ser på kvinnan som en lerkruka med blomjord som de sår ett frö i som sedan kommer bli deras avkomma med ensamrätt på. Hmmm

Tack och lov så har inte alla män på jorden denna inställning men allt för många. Det behövs förändringar och det är upp till oss kvinnor att sätta ner foten och tala om att våra döttrar ska slippa denna kontroll och liv som de tvingar in de unga kvinnorna i.