Okategoriserade

Barn som far illa “Lilla hjärtat” blev bara 3 år

Idag kom en vän över på en snabbfika och han hade med sig chokladbollar 🙂 åt 2 st på än gång, smarrigt…

Det går mot eftermiddag och jag sitter vid datorn och försöker först och främst göra saker som är ett måste just nu samt skriva något här.

Jag hörde på nyheterna att mamman till den lilla flickan “lilla hjärat” som tvingades tillbaka tills sina föräldrar och vansköttes står inför rätta. Hon har genomgått en undersökning om hennes sinnestillstånd och de kom fram till att hon var psykiskt frisk och kan med det bli åtalad för mord.

Men hur frisk är en människa som kan bete sig som de hade agerat mot den lilla flickan. Varför ville de att hon skulle komma hem när de mer eller mindre inte kunde eller ville göra något vettigt av det. Båda föräldrarna hade drog problem och jag undrar hur myndigheterna tänker. Pappan dog i häktet undrar hur det gick till? Har inte hängt med i nyheterna omkring detta.

Myndigheterna måste vara mera grundliga och jag tycker inte att föräldrarna ska ha en stark rätt till att få tillbaka sina omhändertagna barn. Vad är viktigast? Barnens rätt är att få en lugn och trygg tillvaro i livet.

Föräldrar ser många gånger bara till sig själva att de ska ha tillbaka SINA barn och är egoistiska. Det är deras barn och kan inte se till sitt barns bästa som faktiskt inte är deras hem alla gånger. Äkta kärlek till sina barn är att släppa och inse sina brister och låta andra vuxna hjälpa till. Det är inget nederlag utan en hjälp när man inte själv har förmågan att skapa ett tryggt hem och liv.

Det är äkta kärlek till sina barn…  Inte att ha dem hemma till vilket pris som helst. Där barnen far så illa att de vansköts till döds eller helt enkelt dödas med våld och har inga skrupler alls utan kan låta kroppen ligga kvar där de andra barnen befinner sig.

Då har man gått över gränserna och tappat totalt verkligheten och jag anser att kvinnan är riktigt sjuk av sitt liv och av alla droger. Har till och med kanske en genetisk personlighetsstörning där det finns ett spektra av olika..

Det finns en sak som inte pratas om så mycket i samhället för det är så tabubelagt och det är att vi har rätt många i samhället som har låg IQ och jag pratar inte om de som samhället tar hand om utan de som går på gränsen att klara sig. Men det går dåligt och de hamnar i ett utanförskap där de använder droger med skadebeteende osv….

Jag önskar att det fanns en annan typ av boende och hjälp till dessa människor så slapp barn fara illa som de gör idag..