Okategoriserade

Upprepar vi historien från 30 och 40 talet?

Varför tror de flesta att fb är typ som en dejting sida, suck… Jag blir så trött på att om jag svarar ja på en vänförfrågan så börjar de skriva, ringa, skicka bilder där det är ibland hel/halvnakna bilder på män som kvinnor.

Jag kollar deras profil om de har något som är opassande i mina ögon så blir det ett nej..

Igår fick jag in omkring 500 förfrågningar.. Tackar inte ja till alla som frågar, sorry Kanske stänger ner sidan ett tag nu när jag inte har tid eller lust att prata eller skapa nya vänskaper just nu. Öppnade en ny fb i januari för min väninna som håller i bloggportalen ville det.

Dagens tema är från nyheterna igår om den tyska specialgrupp inom militären som är högerextremister. Det framkom att de hade vid fester spelat viss musik, kastat grishuvuden på varandra och gjort hitler hälsning osv…. Gruppen har upplöst men försvinner deras brinnande känsla?? Nej naturligtvis inte utan de blir säkert kränkta och mera hatfulla 🙁

Efter andra världskriget så försvann inte dessa människor de bara tog av sig uniformerna och levde vidare. De förde sina tankar och livsföring vidare i generationer efter generationer. Vi har i nutid frågat varför fattade ingen under 30-40 talet vad de höll på med och vad det hela gick ut på.. Nu står vi där som på 30 talet med en sjunkande ekonomi pga viruset och klyftorna mellan folkgrupper växer.

I vissa länder växer högerextremisterna snabbar och mera öppet för politikerna och regimerna har den inriktningen. Det är skrämmande över denna utveckling men hur vi har skapat Europa/världen just nu så är denna utveckling oundviklig. Vi upprepar historien men med mycket farligare metoder.

Ett hett ämne, men som sagt de tränar och väntar på det rätta tillfället att slå till för deras vrede växer med hur allt är och händer. Klyftorna växer och det kokar ute i samhällena och världen. Där politikerna tror att de kan styra dessa starka känslor och hålla ordning. De har blundat för länge för problemen som vi snart får framför vår dörr.

Igår blev en ung man nerstucken mitt i centrala Stockholm pga ett bråk som uppkom mellan män. Det kommer tyvärr bli mera av sådana händelser. Viruset är inte i sig det farligaste just nu utan följderna som det skapar. Människor blir frustrerade, aggressiva, arbetslösa, ångestladdade, lättretliga osv. Det kommer bli mera sammandrabbningar ute på gator och torg som vi ser händer i flera länder.

Vad som än kommer hända så behöver vi hålla ihop och inse att de som sitter och styr med massa negativa tankar om andra ska inte påverka oss. Vad vill vi lämna för värld till nästkommande generationerna?