Okategoriserade

Sitter vi på en krutdurk som snart briserar?

Idag så har jag fixat vissa saker jag måste göra men det är en tung dag och min mage värker idag också.

Hade riktigt ont igår på kvällen.. förmodligen min inre stress för allt omkring mig nu.

För oss i Sverige så går det politiska ämnena ut på rätt små saker som vi behöver reda ut och ordna upp så att alla kan känna sig trygga och får må så bra det är möjligt. Det typiska lagom är rätt nice för en trygg tillvaro just nu…

Om vi tittar ut i världen när det gäller historia och nutid så är mycket osäkert i många frågor med korrupta ledare och regimer samt de som mera tänker på makt och att försvara sin plats och sitt eget anseende utåt i världen. Gamla förtret och osämjor följer generationer efter generationer.

Folkgrupper som mer eller mindre alltid blivit förföljda. När ska det ta slut? Ska vi behöva invaderas av aliens för att först känna att vi är ett enat folk som lever här på planet Tellus (jorden) som vi fått förmånen att förvalta.

När stora folkgrupper flyttar omkring till andra länder och intar så blir det alltid problem.. Speciellt om de tar över och motar ut de som redan bor där osv.. Det är inte undra på att det alltid varit krig och bråk i mellanöstern för där har många länder varit inblandade i hur det ser ut idag, typ som England som skapade staten Israel.

De vinnande länderna skriver och skapar historien som vi för vidare muntligt och via läroböcker. Men får vi verkligen veta sanningen, Näe det får vi aldrig.. det tystas ner och läggs till rätta för att passa in i tidserans politik just då.

Det har varit stora stridsmaskiner som styrt och ställt i historien som typ Alexander den store, Romarriket, Osmanska riket som föll efter 1:a världskriget. Jerusalem är ett hett område som idag är indelat i olika områden för att ge alla en bit av kakan…

De Abramistiska religioner, Judendom, Kristendom, Islam har alla en historisk plats just där, suck.. Känns så hysteriskt att bråka om samma lilla yta när världen är så stor, snacka om habegär och att styra.

Den första folkgruppen kom till “Palestina” genom Abraham som fick budskap från Gud enligt sägnen att han skulle bege sig till det förlovade landet där de skulle bo och leva. Där levde det redan andra folkgrupper men de intog mark och där började deras långa resa för dem. De har alltid varit förföljda i historien sedan dess och då ute i världen.

Jesus som var Jude föddes och påbörjade sina berättelser och verk som blev korsfäst enligt sägnen i staden. Mohammed red på ett bevingat djur en natt enligt sägnen dit och talade inför de andra profeterna och steg upp till Gud. Där han fick budskap om hur många gånger människor ska be per dag osv…

Muslimerna vände sig mot Jerusalem i början innan de vände sig till Mekka för att be…. Ja det är mycket som hänt i dessa trakter och många laddade känslor från alla ute i världen.

Jag önskar att vi kunde samsas och sluta se oss som vi och dom men förstår att det är svår som det nu är. Just nu så hotar Israel att fortsätta annektera delar av Palestina och det börjar koka i kitteln som har hela tiden småkokat. Nu är det mycket som är på gång och vi kommer säkert inom en snar framtid ha krig ute på flera platser där viruset har eldat på och satt igång människor i stress och frustations känslor.

De stora ledarna som oftast har någon typ av personlighets drag sitter och har stort inflytande på världen och oss lilla människan som i slutänden får lida och leva i det inferno som de skapar på sina kontor och möten.

Hur kommer det bli framöver?