Okategoriserade

Blir de unga avtrubbade och våldsbenägna av dataspelandet?

På morgonen så knackar det på dörren och en ung trevlig man står där och frågar är du Marie?

Tittar ner vid hans fötter där det står 3 kassar från ICA. Härligt med denna service som bara kostar 49 kr.. Känner mig så nöjd 🙂

Fixar lite inne och sedan ut och rastar gräsklipparn, suck.. Gräset växer för fort och jag får klippa i omgångar för jag orkar inte allt på samma gång. Det är mitt gympapass och konditionsträning för dagen men fick tyvärr ont i min mage efter inte bra, precis där jag brukar få ont när min mage krånglar.

Följer nyheterna varje dag och idag tog de upp om knivattacken som hände i Göteborg. En ung grabb som vid dådet endast var 13 år och offret bara 12 år. Han är 14 år nu och idag så ser de över händelsen inom rättsväsendet men någon straff blir det inte för han är inte straffmyndig.

OMG vart är samhället på väg? Politikerna och de som arbetar inom alla områden när det gäller samhället hänger inte med i det snabba tempo och lättsamma kommunikationerna som sker ute bland ungdomarna.

Det är så tragiskt att de unga inte får vara barn och unga utan dessa våldsinslag. Jag vill faktiskt lägga en rätt stor skuld på dessa spel som ungdomarna sitter och spelar där de blir som avtrubbade av det våld och dödande som spelen går ut på. Deras unga hjärnor har svårt att hantera alla intryck och försvinner iväg i en konstgjord värld.

Hjärnan kan inte särskilja på sanning och fantasi där vissa kan ha en personlighetsstörning som komplicerar det hela. Det värsta är väl ändå att de vuxna inte hänger med på vad de unga gör eller utsätts för på nätet. Det har hänt andra knivdåd tidigare och nu får det väl räcka…

GÖR NÅGOT politiker… Det behövs stora förändringar inom skolan och de vuxna måste vakna upp och inse att de unga har inte ett liv som vi hade på vår tid.

Jag har praktiserat på en skola där det var elever från 4 – 9 och fick vara med om en del saker där det var våldsinslag men inga knivar. En tuff värld för de unga där jag beundrar att lärarna orkar med de stora klasserna och allt som händer under en skoldag. Mycket lärorikt att vara ute i hetluften som jag tycker de höga politikerna ska göra men inte gör. De sitter inne på sina kontor och möten där de tycker till. Visst de hälsar säkert på skolor etc men det går inte att jämföra med att komma ut som typ en praktikant och verkligen se problemen.

När jag hör om dessa tragiska dåd bland de unga så går mina tankar till föräldrarna. De som förlorar sitt barn till en sådan händelse är så tragisk och så onödigt. Men mitt hjärta blöder extra för förövarens föräldrar och speciellt mamman. Inom henne är det ett krig och en sådan stor sorg. Hon älskar sin son men har svårt att förlika sig med det han har gjort. Hjärtat får sig en rejäl smäll som tar lång tid att läka och vissa fall aldrig läker. Den dagen förlorar de sin son också men på ett annat sätt…

När ska det bli en förändring? Hur många mera ska få lida för att de som styr inte hänger med utvecklingen på vad som försiggår ute bland de unga på nätet, skolorna och speciellt på rasterna. Där händer det mycket….