Okategoriserade

Nyfikna delfiner tittar in på besök

Nu är det riktigt varmt och varmare ska de bli nu i veckan och då blir det skuggan för mig.

Behöver inte sitta i solen för att få mera solbränna eller känner press att behöva göra det. Kanske lite varning att man blivit äldre, ha ha

Tog en promenad på förmiddagen för att röra på mig och det blev en tur ned till sjön där jag satte mig och funderade en stund över en del saker som jag ska göra. Vattnet glittrade så vackert och jag kände att jag kunde nog tänka mig att bada i sommar. Jag har lite problem med att bada i sötvatten där det är massa växter och alger på stenar osv. Gammelgäddan lurar i vassen, ha ha

Jag tar på mig mina special badskor som jag köpte i Egypten som var viktigt att ha på sig där för det fanns vassa bitar från reven ute till havs som kom in. Jag och min dåvarande sambo åkte ut med en glasbotten båt ut till revet när vi var där som vi såg från hotellet. Helt fantastiskt kändes som man satt i ett akvarium med alla färgglada fiskar.

Helt plötsligt när vi sitter där så skrek några andra turister till och vi andra undra vad???? Det var delfiner som simmade förbi flera gånger som tittade in på oss och vi tittade på dem. De verkligen betraktade oss och det var en fantastisk känsla att vilda delfiner kom för att titta på oss och undra vilka vi var.

De var i sin naturliga tillvaro och vi typ instängda i en burk med fönster under vattenytan. Mänskligheten går till zoo och delfinarium och tittar på när de tvingas utföra konster i en klorerat vatten. Där de sammanförts i en grupp som de inte föds in i eller valt själva. Sätt en dokumentär om hur de blir behandlade samt späckhuggare.

Det borde förbjudas att ha dessa vackra djur i fångenskap för att vi ska ha möjligheten att gå dit och titta på dem. Där de tvingas att göra konster för att roa oss för en kort stund i livet. Det är djurplågeri…

Det finns många andra djur som lider också på grund av oss människor.