Okategoriserade

Skönhetsprodukter som skapar cancer och sänker vår fertilitet

Igår så var det vår Nationaldag i Sverige och jag firade den med att åka in till Uppsala och träffade en vän.

Vi tog en promenad inne i stan och gick sedan på ett mysigt café. Han körde hem mig efteråt som kändes skönt för jag slapp sitta på bussen denna gång.

Idag är vädret svalt och jag vaknade tidigt så jag tog min frukost inne men gick ut en stund senare med en fika och pratade med en väninna som ville prata bort en stund.

Dagens tema är ett ämne som kvinnor behöver höra och inse. Just nu så finns det en dokumentär som handlar om de skadliga och giftiga ämnena i vårt smink som många kvinnor lägger på flera lager av i sitt ansikte varje dag. Det finns även i alla produkter som tvål, hår och balsam, deodorant, lotion, läppbalsam osv..

I dokumentären berättar de om talk som många kvinnor tydligen använder flitigt på sin kropp, hmmm Vette sjutton varför??? Det är många kvinnor som fått äggstockscancer och avlidit för de har använt typ talk på hela kroppen och den intima områdena. De hade använt talken nedan på bilden..

En del tvättar sönder sig i de intima områdena med produkter som förstör ph som ska vara där för att skydda oss från allt som vi utsätts för i livet.

Varför håller vi på som vi gör med allt smink? Jag är sparsam med make up. använder inga konstiga salvor. De som används för att ta bort de små rynkorna har ett ämne som irriterar huden så den sväller och därav försvinner rynkorna. Hur långt ska vi gå för detta jagade på skönhet som många tror det handlar om att skapa. Skönheten kommer inifrån mår du bra och äter sunt, röker inte och motionerar så din syresättning är bra så blir det en bra grund för en fin hy och en balanserad tillvaro.

Visst viss make up kan förändra ett utseende totalt men använd då produkter som finns där de farliga ämnena inte finns. För det finns det också på marknaden men då dyrare.

Jag ger tips om att titta på dokumentären Toxic Beauty – Skönhetsindustrins baksida på Tv 4 play.. Ett annat tips som jag skrivit om tidigare är en dokumentär som heter Underkastelsen där de tar upp många andra gifter i vår vardagliga närhet som kommer slå ut mänskligheten före allt annat om vi inte tar tag i dessa frågor. Efter den dokumentären så kom en uppföljare båda finns på youtube.. Här är nedan är uppföljaren..

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YH5_nlT6S48[/embedyt]

Reningsverken kan inte i dagsläge rensa bort allt som kommer ut i vårt vatten. Microplaster, mediciner som antidepressiva, p-piller, droger, rengöringsprodukter osv… Vi blir mindre fertila och könsuppfattningen om våra kroppar påverkas. De ser det på djurtester hur det blir förändringar i produktionsfrågan..

Många frågor att tänka på och det behövs en stor förändring.. Det finns också många andra farliga ämnen i vår närmiljö som vi utsätts för varje dag.

Ut i friska luften och njut av sommaren som står nu i full blom med alla härliga dofter.